Foto: LETA

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" otrdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 77:71 (14:16, 22:21, 20:21, 21:13) pārspēja Raplas "Avis Utilitas" komandu, ko pārstāv latvietis Ervīns Jonāts.

"VEF Rīga" rindās ar 21 punktu, 16 atlēkušajām bumbām un septiņiem izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās Stīvens Zeks, 16 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas bija Džebrilam Durhemam, bet 15 punktus guva Mareks Mejers. Vēl no starta piecinieka Artūrs Ausējs guva deviņus punktus, bet Artim Atem bija astoņi punkti. "VEF Rīga" komanda maču aizvadīja astoņu vīru sastāvā.

Savukārt pretiniekiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Jonāts.

"Vefiņš" mača ievadā ātri iekrāja astoņu punktu pārsvaru (11:3), uz ko pretinieki atbildēja ar desmit punktu izrāvienu, vēlāk pirmo ceturtdaļu uzvarēdami ar 16:14. Otrajā spēles nogrieznī Latvijas vicečempioni tika pie sešu punktu handikapa, taču arī tas tika sadzēsts, viesiem pārtraukumā dodoties ar punkta deficītu (36:37).

Trešās ceturtdaļas ievadā Raplas basketbolisti panāca sešu punktu pārsvaru, bet "VEF Rīga" kārtējo reizi atspēlējās un vēlāk tikpat lielu handikapu ieguva arī sev. Arī šoreiz "Avis Utilitas" neļāva rīdziniekiem attālināties un atguva vadību, bet ceturtās ceturtdaļas piektajā minūtē ar Arta Ates tālmetienu tika lauzta cīņas gaita, "VEF Rīga" komandai turpinājumā vadības grožus neatdodot un svinot uzvaru ar rezultātu 77:71.

Kopvērtējuma vicelīderi no Rīgas šī turnīra ietvaros pašlaik guvuši četras uzvaras pēc kārtas, kamēr devītajā vietā esošajai "Avis Utilitas" pārtrūkusi divu uzvaru sērija.

Šīs vienības savā starpā tikās pagājušā gada 29.septembrī, kad "VEF Rīga" savā laukumā svinēja graujošu uzvaru ar 102:68.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 17 uzvarām 18 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 16 uzvarām 18 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 14 uzvarām 16 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 12 panākumiem 17 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar desmit panākumiem 18 mačos ir Tallinas "TalTech", bet deviņas uzvaras 17 cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU komandai. Septītajā pozīcijā ar desmit uzvarām 20 mačos seko "Jūrmala"/"Betsafe", kamēr astotā ar septiņiem panākumiem 15 spēlēs ir "Tartu Universitāte".

Devītā ar astoņiem panākumiem 19 spēlēs ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar septiņām uzvarām 17 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas", kamēr tai ar piecām uzvarām 16 cīņās seko "Latvijas Universitāte". Tālāk ar piecām uzvarām 17 dueļos seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", aiz kuras ar četrām uzvarām 16 spēlēs ir "Liepāja" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 16 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!