Foto: DELFI.ee
"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē ceturtdien, 22. novembrī, pie uzvaras spraigā cīņā tika Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kas viesos ar 91:82 apbēdināja Igaunijas čempionus "Kalev/Cramo".

Tallinas komandai šis bija pirmais zaudējums sezonā apvienotajā līgā. Pēc šī mača pa vienam zaudējumam ir "Ventspilij", "VEF Rīga" un "Kalev/Cramo", kas ir šīs līgas neapšaubāmie favorīti.

Lai gan maču veiksmīgāk iesāka mājinieki, cīņas lielāko daļu notikumus laukumā kontrolēja "VEF Rīga". Latvijas vicečempioni otrās ceturtdaļas vidū panāca 10 punktu pārsvaru (), ko līdz puslaika pārtraukumam pamanījās nenosargāt - pēc 20 nospēlētām minūtēm rezultāts bija 42:42.


Otrajā puslaikā mājinieki tā arī ne reizi nebija vadībā, bet "VEF Rīga", ieguvuši drošu pārsvaru, pēdējās minūtēs sagādāja līdzjutējiem intrigu. Četras minūtes pirms mača beigām "vefiņam" bija "+11", pamatlaika priekšpēdējā minūtē "+9", bet "Kalev/Cramo" ar presingu panāca Latvijas vicečempionu kļūdas, pietuvojoties līdz 82:86. Tomēr pēdējā minūtē "VEF Rīga" spraigā cīņā pārsvaru saglabāja, svinot astoto uzvaru deviņās spēlēs apvienotajā līgā un otro panākumu pār "Kalev/Cramo" visos turnīros šajā sezonā.

"VEF Rīga" rindās lieliski maču aizvadīja Džibrils Durems, kurš Latvijas klubam pievienojās pirms mēneša. Amerikāņu saspēles vadītājs guva 17 punktus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles, turklāt realizēja visus metienus - trīs tālmetienus, vienīgo divpunktu metienu un sešus "sodiņus". Amerikāņu basketbolistam arī lielisks lietderības koeficients +40.

Vēl uzvarētājiem 14 punktus guva komandas kapteinis Mareks Mejeris, bet 13 punkti Arta Ates kontā. Savukārt "Kalev/Cramo" sastāvā 25 punktus guva Šavons Lūiss, bet 19 punktus - pieredzējušais Kristjans Kangurs.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 24. novembrī, kad Tallinā pie "Tal Tech" viesosies "Ogre" (pulksten ), bet "Liepāja" uzņems "Betsafe/Jūrmala" (pulksten 18:00).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!