Latvijas čempione "Ventspils" piektdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā viesos ar rezultātu 82:65 (17:22, 24:13, 26:18, 15:12) uzveica "Valga-Valka"/"Maks&Moorits".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 punktiem bija Džonatans Erledžs, bet Rihards Lomažs pievienoja 15 punktus, kamēr 11 punkti un 12 atlēkušās bumbas Usmana Dramē kontā.

Savukārt viesiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Došons Kings, bet 12 punktus guva Martins Jurtoms.

Par spīti tam, ka ventspilnieki bija iedzinējos pēc pirmās ceturtdaļas, Latvijas čempionvienība prata atgūties un pārliecinoši uzvarēt otrajā. Pēc tam sekoja panākumi arī nākamajās divās ceturtdaļās, kas noslēgumā deva drošu uzvaru.

Ventspilnieki šosezon apvienotajā čempionātā deviņās spēlēs izcīnījuši astoņas uzvaras, vienīgo zaudējumu ciešot pret Igaunijas čempioni un turnīra līderi Tallinas "Kalev"/"Cramo". Ar mainīgām sekmēm Kurzemes klubs startē Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kur piecās spēlēs gūtas divas uzvaras.

Ventspilnieki jau sezonas ievadā saskārušies ar sastāva problēmām - pleca trauma uz vairākiem mēnešiem no ierindas izsitusi Jāni Antropu, kamēr veselības likstas piemeklējušas arī Ronaldu Zaķi.

Nolūkā stiprināt garo galu "Ventspils" noslēgusi pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

Tikmēr Valkas un Valgas apvienotā komanda šosezon astoņos mačos spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru, kas gūta pār "Latvijas Universitāti".

Jau ziņots, ka "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" pārtraukusi darba saistības ar kluba galveno treneri Armandu Misu, bet viņa vietā stājies krievu speciālists Mihails Karpenko.

Turnīra kopvērtējuma ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar astoņiem panākumiem deviņās cīņās seko "Ventspils". Trešā ar sešām uzvarām septiņos mačos ir "VEF Rīga", tālāk ar pieciem panākumiem astoņās cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU un "Ogre", bet četrus panākumus septiņos dueļos guvusi "Tartu Universitāte".

Tālāk ar četrām uzvarām astoņās spēlēs seko Tallinas "TalTech", bet četri panākumi deviņos dueļos ir Pērnavas "Sadam" basketbolistiem. Divi panākumi četrās cīņās ir "Latvijas Universitāte" vienībai, trīs uzvaras septiņos mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet trīs panākumus astoņās cīņās guvušas "Betsafe"/"Jūrmala" un Raplas "Avis Utilitas" vienības. Tālāk ar divām uzvarām astoņos dueļos ir "Liepāja", viens panākums astoņos mačos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem, kamēr tabulu ar zaudējumiem visās astoņās spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014. gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!