Latvijas čempione "Ventspils" sestdien svinēja uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā, bet negaidītu zaudējumu piedzīvoja "Bestafe/Jūrmala".

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 88:67 (28:17, 15:15, 24:20, 21:15) pārspēja Tallinas "TalTech" komandu.

"Ventspils" rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Rihards Lomažs, 15 punktus iemeta Džonatans Erledžs, 13 punkti bija Jānim Bērziņam, bet desmit - Mārim Guilbim. Viesiem 13 punktus iemeta turnīra decembra mēneša labākais spēlētājs Tomass Rādiks.

"Ventspils" ar 17 uzvarām 18 spēlēs apvienotajā līgā ieņem pirmo vietu, kamēr "TalTech" ar deviņiem panākumiem 17 cīņās ir sestajā pozīcijā, bet uzvaras gadījumā Tallinas komanda būtu pakāpusies uz piekto vietu.

Zīmīgi, ka "Ventspils" visas 17 uzvaras izcīnījusi pēc kārtas, jo turnīra pirmajā spēlē tā piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo". Tikmēr kurzemnieku šīs dienas pretiniece "TalTech" pašlaik zaudējusi trīs spēles pēc kārtas.

Abu vienību pirmajā tikšanās reizē "Ventspils" viesos bija pārāka ar 92:78.

Citā mačā jūrmalnieki savā laukumā ar rezultātu 66:85 (23:22, 21:16, 15:18, 7:29) piekāpās "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem.

Jūrmalas vienībā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Kristaps Mediss, bet 12 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Laurim Blauam. Tikmēr viesiem 15 punktus guva Martins Jurtoms, bet no latviešiem rezultatīvākais bija Guntis Sīpoliņš, kurš iemeta 14 punktus.

Jūrmalnieki negaidīti pastiprinājuši savu sastāvu ar Kasparu Kambalu, tomēr viņš vienīgo reizi laukumā dosies nākamnedēļ pret "Kalev"/"Cramo", aizvadot savas karjeras noslēdzošo maču.

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies svētdien, 20. janvārī, kad piedāvāsim vienu maču no Kurzemes - "Liepāja" uzņems "Tal Tech".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!