Foto: FIBA
Latvijas čempione "Ventspils" sestdien izcīnīja uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā un kļuva par turnīra līderi.

Ventspilnieki viesos ar rezultātu 72:62 (, 15:13, 20:13, 17:24) pārspēja "Betsafe"/"Jūrmala" komandu.

BALSO PAR ZVAIGŽŅU SPĒLES "OLYBET" LATVIJAS-IGAUNIJAS LĪGAS KOMANDAS SĀKUMSASTĀVU

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Ārons Džonsons, 12 punktus iemeta Rihards Lomažs, bet pa 11 punktiem guva Ronalds Zaķis un Entonijs Bīns. Tikmēr laukuma saimniekiem 14 punktus guva Uģis Pinete, bet 13 punkti bija Laurim Blauam, kurš sezonu iesāka "Ventspils" komandā.

Kurzemnieki šosezon 12 apvienotā čempionāta spēlēs izcīnījuši 11 uzvaras, kas turnīra tabulā dod līderpozīciju. Savukārt otrā ar desmit panākumiem 11 cīņās ir Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas pirmajā aplī bija pārāka savstarpējā duelī.

Vēl sestdien duelī starp divām Latvijas komandām "Ogre" viesos ar rezultātu 86:71 (, 25:20, 11:22, 28:15) apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistus.

Ogrēniešiem rezultatīvākais ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Jānis Pozņaks, bet pa 17 punktiem sameta Rihards Zēbergs un Kristaps Dārgais, kuram bija arī 13 bumbas zem groziem. Vēl 14 punktus guva Rinalds Sirsniņš.

Valmieriešiem 12 punkti bija Edmundam Elksnim, bet desmit punktus guva Klāvs Dubults.

"Ogre" ar deviņām uzvarām 12 spēlēs ir stabilā ceturtā pozīcijā.

Citā mačā robežpilsētu komanda "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" mājās ar 79:83 (, 12:14, 20:16, 23:25) piekāpās Igaunijas vicečempionei "Tartu Universitātei".

No latviešiem mājinieku rindās ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Guntis Sīpoliņš.

Tikmēr piecus punktus sestdien guva Ervīns Jonāts, kura pārstāvētā Raplas "Avis Utilitas" viesos ar rezultātu 73:62 (, 13:15, 22:15, 21:14) pārspēja Pērnavas "Sadam".

Vēl šovakar Tallinas "Kalev"/TLU savu skatītāju priekšā spēkojas ar Tallinas "TalTech".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!