Noslēdzies 4. SEB Kuldīgas pusmaratons, par tā uzvarētājiem kļuvuši Baltkrievijas skrējējs Stsiapans Rahautsons un Latvijas skrējēja Jeļena Ābele, informē sacensību rīcības komitejas priekšsēdētāja Saila Jansone, informēja Kuldīgas novada domē.

Uzvarētājs Stsiapans Rahautsons finišēja ar rezultātu 01:06:57, aiz sevis atstājot Latvijas sportistu Valēriju Žolneroviču (01:07:95) un Latvijas skrējēju Viktoru Sļesarenoku (01:09:41). Starp sievietēm uzvarētājas gods tika Latvijas skrējējai Jeļenai Ābelei (rezultāts 1:19:52), otrā palika Ilona Marhele no Alūksnes (1:21:33), bet trešā - ventspilniece Linda Batņa (1:25:04).

Pusmaratonam bija piereģistrējušies 587 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas un Amerikas, 280 – tautas skrējienam, bērnu skrējienam - 111. Šogad vīriešu konkurencē ir pārspēti pagājušā gada labākie rezultāti un uzstādīts trases rekords, uzsver sacensību rīcības komitejas priekšsēdētāja Saila Jansone. Pērn Kuldīgas pusmaratonā uzvarēja Latvijas skrējēji Mareks Florošeks (01:09:08) un Jeļena Prokopčuka (1:15:57), bet 2007. gadā uzvaras laurus plūca lietuviešu skrējēji Dainis Saucikovas (1:12:57) un Zivile Balciunaite (1:18:26).
Satelītskrējienā, vīriešu grupā 1. vietu izcīnīja Edgars Šumskis, 2. vieta Jānim Girgensonam, bet 3. vieta Normundam Duksim. Sieviešu grupā 1. vieta Līgai Jansonei, 2. vieta Līgai Saulītei, bet 3. vieta Ievai Krainei.

Šogad tautas jeb satelītskrējienā piedalījās arī pilsētas iestāžu un uzņēmumu kolektīvi. Ātrākā bija kluba "Taka" komanda (Inese Midrijāne, Dace Gūtmane, Ingus Pētersons un Juris Šteinbergs), aiz sevis atstājot Kuldīgas novada domes komandu (Aritu Kārkliņu, Zaigu Kudiņu, Nauri Nazarovu un Arti Gustovski).

Savukārt "Ivara Eglīša veicināšanas balva" – 50 eiro un šampanietis – par augstu sportisku sniegumu 4. SEB Kuldīgas pusmaratonā tika Kuldīgas novadniecei Anetei Midrijānei (01:42:58) un Kuldīgas novadniekam Kasparam Kursinskim (01:24:09).

Pusmaratonā piedalījās dalībnieki ļoti plašā vecuma amplitūdā. Vecākā dalībniece bija Naģežda Kavtaskina, dzimusi 1936. gadā, no Rīgas kluba "LSC", bet vecākais dalībnieks bija Rolands Ajevskis, dzimis 1934. gadā, arī no Rīgas kluba "LSC".

"Sporta svētki Kuldīgā ir izdevušies! Paldies visiem skrējējiem, pusmaratona atbalstītājiem un kuldīdzniekiem, kas juta līdz sacensību dalībniekiem, kuriem nebūt nebija viegli mēroties spēkiem ārkārtīgi lielā svelmē. Prieks, ka šogad bija ļoti daudz jaunpienācēju. Kuldīgas Rātslaukumu piepildīja veselības skrējēju jūra," sacīja Kuldīgas pusmaratona iedibinātājs Ivars Eglītis, kurš pusmaratonu finišēja ar laiku 01:33:15.

Izcilā skrējēja Jeļena Prokopčuka šogad skrējienā nepiedalījās, bet sacensības vēroja no malas. Viņa apsolīja nākamgad obligāti atkal piedalīties skrējienā. "Prieks, ka tik daudz skrējēju pulcējas Kuldīgas skriešanas svētkos. Lai pietiek izturības tikt līdz finišam," sacensību atklāšanā sacensību dalībniekiem novēlēja Prokopčuka.

Ar pusmaratonu Kuldīgas novada dome vēlas Kuldīgā iedzīvināt citās Eiropas valstīs jau daudzus gadus pazīstamās masu maratonu un pusmaratonu skrējienu tradīcijas, kurās tikai neliela daļa ir profesionāļi, kas sacenšas par godalgām, pārējie ir dažāda līmeņa amatieri.

Kuldīgā jau ceturto reizi notika pusmaratons, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts pusmaratonā. Sacensību trase (21,097 km) veda caur vecpilsētu ar tās 17. un 18. gadsimta ēkām, daļa trases vijās pa bruģētajām vecpilsētas ielām, arī vecpilsētas vissenāko ielu – Kalna ielu, kas pēc rekonstrukcijas kļuvusi par vienu no košākajām rotām vecpilsētā, un pāri 1874. gadā celtajam, pērn restaurētajam ķieģeļu tiltam pār Ventu, kas ir garākais autoceļu ķieģeļu tilts pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!