Latvijas paralimpietis Aigars Apinis piektdien Berlīnē izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās.

Apinis, startējot medicīnas grupā F52, savā labākajā mēģinājumā disku meta 19,71 metra tālumā, kas bija otrs rezultāts deviņu dalībnieku konkurencē.

Uzvaru izcīnīja poļu sportists Pjotrs Kosevičs, kurš disku raidīja 20,20 metru attālumā un uzrādīja čempionāta rekordu, bet trešajā vietā ar 19,19 metrus tālu raidījumu ierindojās cits Polijas paralimpietis Roberts Jahimovičs.

Apinis diska mešanā ir trīskārtējs paraolimpiskais čempions, turklāt zeltu ieguva arī 2016.gadā Riodežaneiro. Tāpat viņš ir daudzkārtējs pasaules un Eiropas čempions, tieši diska mešanā uzvarot arī pirms trīs gadiem notikušajā pasaules čempionātā.

Diāna Dadzīte ceturtdien triumfēja šķēpmešanas sacensībās, kā arī otrdien izcīnīja zelta medaļu diska mešanā.

Pirms diviem gadiem Dadzīte Eiropas čempionātā izcīnīja pilnu medaļu komplektu, jo triumfēja lodes grūšanā, kā arī guva sudrabu šķēpa mešanā un bronzu diska mešanā. Tajā pat gadā viņa kļuva par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā un izcīnīja paralimpisko bronzu diska mešanā, bet pērn viņa pasaules čempionātā triumfēja visās trijās disciplīnās.

Savukārt paralimpiete Tiaga Kantāne trešdien palika piektajā vietā lodes grūšanas sacensībās, bet Ingrīda Priede izcīnīja bronzas medaļu vieglatlētikā diska mešanas disciplīnā. Vēl pirmdien par Eiropas čempionu šķēpa mešanā tika kronēts Dmitrijs Silovs.

Kā vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja, Priedei šīs bija pēdējās sacensības Latvijas paravieglatlētikas izlases sastāvā.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāv seši paralimpieši. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnās Diāna Dadzīte (šķēps, disks, lode), Taiga Kantāne (lode) un Ingrīda Priede (disks), savukārt vīru konkurencē sacenšas Aigars Apinis (disks), Dmitrijs Silovs (šķēps), kā arī Edgars Bergs (lode).

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai, tajā piedaloties vairāk nekā 650 sportistiem no 30 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!