Foto: LETA
Latvijas kvartets – Aleksandrs Kucs, Roberts Jānis Zālītis, Oskars Grava, Iļja Petrušenko – svētdien Tallinā Eiropas U-23 čempionātā vieglatlētikā finālā ar jaunu Latvijas U-23 rekordu finišēja sestais.

Otrajā pusfinālā Latvija sešu komandu konkurencē finišēja pēc 40,26 sekundēm, kas ir tikai par 0,06 sekundēm lēnāk nekā jūnijā Jelgavā sasniegtais Latvijas U-23 rekords.

Skrējienā ar jaunu Eiropas U-23 rekordu (39,03 sekundes) uzvarēja Vācija, aiz sevis atstājot Lielbritāniju un Rumāniju, no kuras Latvijas kvartets atpalika par 0,13 sekundēm.

Abu pusfinālu labākās trīs komandas katrā no skrējieniem kvalificējās finālam, bet vēl divas vietas finālā bija atvēlētas pārējo labāko rezultātu īpašniekiem.

Latvijas sasniegtais laiks bija septītais ātrākais, piekāpjoties arī Spānijai, Ukrainai un Čehijai no otrā pusfināla, bet apsteidzot Poliju, kas otrā pusfinālā finišēja pēc 40,37 sekundēm.

Finālā Latvija tādā pašā sastāvā kā pusfinālā ieņēma sesto vietu, finišējot pēc 40,18 sekundēm un par divām sekundes simtdaļām labojot Latvijas U-23 rekordu.

Par čempioni kļuva Vācija, kas vēlreiz sasniedza jaunu Eiropas U-23 rekordu – 38,70 sekundes.

Otrā pēc precīzi 39 sekundēm finišēja Spānija, bet bronzas medaļas ar laiku 39,45 sekundes izcīnīja Ukraina.

Astoņu komandu skrējienā nefinišēja Lielbritānijas un Čehijas komandas. Polija ieņēma ceturto vietu, bet Rumānija apsteidza Latvijas četrinieku par 0,03 sekundēm.

Sasniegtā sestā vieta ir trešais labākais rezultāts šajā čempionātā Latvijas komandā.

Jau ziņots, ka Rūta Kate Lasmane Tallinā piektdien trīssoļlēkšanas sacensībās izcīnīja bronzas medaļu, bet Kristīne Blaževiča ierindojās piektajā vietā septiņcīņā.

XIII Eiropas U-23 čempionātā piedalās vairāk nekā tūkstotis vieglatlētu no 48 Eiropas valstīm. Latviju Tallinā pārstāvēs 11 vieglatlēti.

Komandai līdzi devies LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs, fizioterapeite Anna Vasariete, kā arī treneri – Andis Austrups, Juris Petrovičs un Viktors Lācis.

Sacensības norisināsies līdz 11. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!