Foto: AFP/Scanpix
Divkārtējā pasaules čempione augstlēkšanā, horvātiete Blanka Vlasiča traumas dēļ nestartēs augustā Maskavā gaidāmajā pasaules vieglatlētikas čempionātā.

Sportiste potītes traumas dēļ izlaida pērnā gada Londonas olimpiskās spēles, tomēr pēc 20 mēnešu prombūtnes viņa spēja sacensībās atgriezties, maijā uzvarot Dimanta līgas posmā Ņujorkā.

Tomēr potītes trauma par sevi liek manīt vēl joprojām, tāpēc 29 gadus vecā Vlasiča izlēmusi pasaules čempionātā nestartēt.

"Pēc Dimanta līgas posma Monako, kas notika 19.jūlijā, sāpes potītē kļuva spēcīgākas. Tās joprojām nav rimušās, kas ir skaidra zīme, ka man uz kādu laiku jāpaņem pauze. Startēšana pasaules čempionātā būtu pārāk riskanta," izteikusies sportiste.

Vlašiča par pasaules čempioni kļuva 2007. un 2009.gadā, bet 2011.gada čempionātā viņai sudraba medaļa. Tāpat horvātietes kontā ir sudrabs 2008.gada olimpiskajās spēlēs un pilns medaļu komplekts pasaules čempionātos telpās.

Vlasičas personīgais rekords stadionā ir 2,08 metri, kas ir visu laiks otrs labākais rezultāts, bet telpās viņa ar 2,06 metriem dala vēsturē trešo labāko rezultātu.

Šā gada pasaules vieglatlētikas čempionāts no 10. līdz 18.augustam norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Latviju tajā pārstāvēs 10 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!