Foto: DELFI.lt
Maratonisti Žilvinu Balčūnaiti, kura ir iesaistīta dopinga skandālā, nolemts pagaidām izslēgt no Lietuvas izlases, kas gatavojas 2011. gada Londonas Olimpiskajām spēlēm, vēsta Lietuvas mediji.

Decembrī pierādījumu trūkuma dēļ Eiropas čempione izvairījās no diskvalifikācijas, taču viņas lieta vēl nav pabeigta, un Lietuvas Olimpiskā komiteja (LOK) lēmusi sportisti neiekļaut valsts izlases kandidātu sarakstā, lai gan sākotnēji Balčūnaites vārds tajā bija paredzēts, raksta "Lietuvos rytas".

"Kamēr nebūs zināms galīgais spriedums dopinga lietā, viņa ir atstādināta no sacensībām," informē LOK viceprezidents Aļgirds Raslans. "Ja viss būs kārtībā, viņu bez problēmām iekļaus sarakstā. Ja spriedums būs nelabvēlīgs, gaidīsim diskvalifikācijas beigas."

"Ja mēs viņas vārdu skandāla laikā atstātu sarakstā, tas nebūtu glīti," norāda Raslans. "Tā mēs cenšamies viņu pasargāt no papildus kņadas un skandāliem."

Balčūnaites lietā joprojām notiek izmeklēšana, tāpēc Lietuvas Vieglalētikas savienība negaida tās atrisinājumu tuvākajā laikā.

Jau ziņojām, ka novembrī uz aizdomu pamata par dopinga lietošanu šāgaad Eiropas čempione maratonā Balčūnaite tika atstādināta no sacensībām, bet pierādījumu trūkuma dēļ sportiste netika diskvalificēta. Izmaiņas organismā Balčūnaite skaidroja ar menstruācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!