Bijušais Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) vadītājs Ņikita Kamajevs, kurš februāra vidū negaidīti mira ar sirdstrieku, neilgi pirms nāves esot solījis atklāt slepenu informāciju par dopingu Krievijā, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Kā ziņojām, 14. februārī 55 gadus vecais Kamajevs mira pēc spēcīgas sirdstriekas. Dažas dienas pirms tam mūžībā aizgāja arī RUSADA līdzdibinātājs Vjačeslavs Siņevs.

Kamajevs esot sazinājies ar britu izdevuma "Sunday Times" žurnālistu Deividu Velšu un piedāvājis viņam atklāt, kā tiek piesegta dopinga lietošana. Velšs ir pazīstams ar materiālu sēriju par riteņbraucēja Lensa Ārmstronga dopinga izmeklēšanu. Kamajevs esot gribējis žurnālistam pastāstīt par "slepenu laboratoriju" Krievijā.

No RUSADA vadītāja amata Kamajevs atkāpās pagājušā gada decembra vidū, kad Krievija saņēma Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) diskvalifikāciju. Kā zināms, to aizsāka Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojums par dopinga lietošanu Krievijas vieglatlētikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!