Foto: DELFI
Horvātu augstlēcēja Blanka Vlasiča tomēr piedalīsies šāgada pasaules čempionātā, neskatoties uz nesen gūto kājas traumu, ziņo ārzemju aģentūras.

Vlasiča Dienvidkorejā aizstāvēs savu pasaules čempiones titulu, un tā dēļ ir ar mieru paciest sāpes nesen gūtās paceles cīpslas traumas dēļ.

"Nesen pieņēmu lēmumu izlaist šo pasaules čempionātu, taču ar šo domu spēju samierināties tikai pusi dienas," Vlasiču citē "Reuters". "Es mainīju savu lēmumu un braukšu uz pasaules čempionātu. Vienkārši nespētu 3.septembrī sēdēt pie televizora un gaidīt, kamēr kāds cits uzvarēs. Atteikšanos braukt uz Tegu izmantotu manas konkurentes un tas nebūtu godīgi attiecībā uz manu komandu un maniem līdzjutējiem."

Sportiste atzīst, ka pēc karjeras beigām viņa, iespējams, šo lēmumu nožēlošot, taču tagad apņēmusies trenēties "trīsreiz vairāk", un, ja nebūs problēmu ar muskuļiem, startēt Tegu.

Pasaules čempiones titulu Vlasiča ieguva 2007. gadā Osakā un pēc diviem gadiem arī Berlīnē, bet pērn uzvarēja Eiropas čempionātā Barselonā. 2008. gada Pekinas Olimpiskajās spēlēs horvātiete palika otrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!