Foto: AFP/Scanpix
Pasaules vieglatlētikas čempionātā Maskavā ziņu aģentūras AFP fotogrāfam Olivjē Morinam jamaikiešu sprintera Useina Bolta skrējienu pēc zelta medaļas 100 metru distancē izdevies iemūžināt kopā ar zibens spērienu.

Kā ziņots, finālsacensībās svētdien Bolts finišēja pēc 9,77 sekundēm. Astoņas sekundes simtdaļas viņam zaudēja amerikānis Džastins Getlins, bet pie bronzas tika cits jamaikietis Nesta Kārters, kura rezultāts bija 9,95 sekundes.

Fotogrāfiju slavējuši daudzi līdzjutēji, fotogrāfi un sporta komentētāji, bet britu laikraksts "The Guardian" uzskata, ka "tas ir fotoattēls, ko pavisam droši nevienam neizdosies atkārtot".

Četrdesmit septiņus gadus vecais Morins pieticīgi paziņojis, ka viņam šajā veiksmē var piedēvēt vien "vienu procentu". "Vienīgais, ko es kontrolēju, bija kadrējums un no attāluma vadītais fotografēšanas brīdis. Zibens spērienu, protams, nav iespējams ieplānot," paudis fotogrāfs.

Morins finālskrējiena laikā trases malā bija izvietojis piecas fotokameras.

"Zibens spēriens ir tas, kas šo attēlu padara tik īpašu, jo runa ir par Boltu. Bez uzplaiksnījuma debesīs, tas tā nebūtu. Es zināju, ka sanākusi laba bilde, taču neiedomājos, ka saņemšu tik daudz atsauksmju," piebildis Morins.

Sociālajos tīklos un mikroblogošanas vietnē "Twitter" lietotāji ar fotouzņēmumu dalījušies tūkstošiem reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!