Foto: AP/Scanpix

Jamaikiešu sprinta superzvaigzne Useins Bolts piektdien Monako triumfēja Dimanta līgas sacensībās 100 metru sprintā.

Bolts distanci veica 9,95 sekundēs, uzrādot savu šīs sezonas labāko rezultātu. Trīs sekundes simtdaļas viņam zaudēja otrās vietas ieguvējs Aizija Jangs no ASV, bet trešais bija Akani Simbine no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), kurš bija vēl četras sekundes simtdaļas lēnāks.

"Šeit ir lieliski līdzjutēji, pietrūks tās atmosfēras skrejceļa malā. Dalītas jūtas, esmu laimīgs par savu lielisko karjeru, tajā pat laikā skumji, ka tā iet uz beigām. Pēc pasaules čempionāta Londonā atpūtīšos ar ģimeni, bet vēl nezinu, ko darīšu pēc sezonas beigām," teica Bolts.

Bolts jau iepriekš paziņojis, ka šī ir viņa pēdējā sezona profesionālajā sportā.

Tikmēr 400 metru distancē ar jaunu Monako posma rekordu uzvarēja DĀR sprinteris Veide van Nīkerks, kurš distanci veica 43,73 sekundēs. Tikmēr uz pusi garākā distancē jaunu DĀR un Dimanta līgas rekordu uzstādīja Kastera Semenja, kura divus apļus skrēja vienā minūtē un 55,27 sekundēs.

"Šīs bija fantastikas sacensības ar ļoti augstu tempu. Viens no smagākajiem skrējieniem manā karjerā," teica Semenja.

Savukārt augstlēkšanā dāmām ar jaunu Monako posma rekordu uzvarēja zem neitrāla karoga startējošā Krievijas sportiste Marija Lasickene (agrāk Kučina), kura pārvarēja 2,05 metru augstumā novietotu latiņu. Tikmēr kārtslēkšanā ar atkārtotu personīgo rekordu, 5,82 metriem, uzvarēja polis Pjotrs Liseks.

1500 metru distancē visu goda pjedestālu aizņēma kenijieši, bet uzvaru izcīnīja Elaija Motonejs Manangojs, kurš distanci veica trīs minūtēs un 28,80 sekundēs, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē. Tāpat sezonas labākais rezultāts tika uzrādīts 3000 metru kavēkļu skrējienā, kurā ar astoņām minūtēm un 1,29 sekundēm uzvarēja Evans Džegers no ASV.

Tikmēr 200 metru sprintā ar 22,25 sekundēm uzvarēja Kotdivuāras skrējēja Marija Žosī Ta-Lū, bet 100 metru barjerskrējienā ātrākā ar 12,51 sekundi bija amerikāniete Kendra Herisone. Šķēpa mešanā vīriem ar 89,17 metru tālu metienu uzvarēja vācietis Tomass Rēlers, bet trīssolī dāmām pirmo vietu izcīnīja kolumbiete Katerine Ivargvena, kurai padevās 14,86 metrus tāls lēciens.

Dimanta līgas nākamais posms notiks 20. augustā Birmingemā, nedēļu pēc pasaules čempionāta, kas Londonā norisināsies no 7. līdz 13. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!