Foto: AFP/Scanpix

Slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts ir pārliecināts, ka viņam piederošie pasaules rekordi pastāvēs ilgu laiku, ziņo aģentūra AP.

Useinam Boltam, kurš pēc šāgada pasaules čempionāta atvadījās no profesionālā sporta, pieder pasaules rekords 100 un 200 metru sprintā, attiecīgi 9,58 un 19,19 sekundes. Abus šos rekordus jamaikietis sasniedza 2009. gada pasaules meistarsacīkstēs Berlīnē.

"Es domāju, ka tie kādu laiku paliks spēkā," izteicies Bolts. "Uzskatu, ka mūsu ēra ar Johanu Bleiku, Džastinu Getlinu un Asafu Pauelu un pārējiem bija labākā. Ja rekordam bija jākrīt, tad tam bija jānotiek mūsu laikā, tā kā es domāju, ka tie saglabāsies vismaz 15 – 20 gadus."

Turklāt viņš šobrīd neredzot nevienu sprinteri, kas varētu sekot viņa pēdās. "Grūti kādu izcelt," saka Bolts. "Domāju, ka tas ar ko es atšķīros no pārējiem, bija ne tikai rezultāti, bet arī mana personība, kas patika cilvēkiem. Ja tu gribi sportā būt zvaigzne, tev ir jāļauj cilvēkiem saprast, kāds tu esi, un ne tikai kā sportists."

"Es esmu ievērojis, ka daudzi jaunie sportisti vairs ne par ko neinteresējas, kad tiek pie sava pirmā lielā līguma un sāk pelnīt naudu," norāda Bolts. "Daudzi no viņiem apmierinās ar pirmo līgumu un pirmo komandu. Ja viņiem ar to pietiek, tad mums būs nepatikšanas."

"Gadu gaitā es esmu sapratis, ka tev ir jāgrib būt dižam. Ja tu to negribi, tu tāds nekļūsi," piebilst deviņkārtējais olimpiskais čempions.

Bolta atvadu sacensības Londonā nenotika, kā iecerēts, un no sava pēdējā pasaules čempionāta leģendārais sprinteris aizbrauca tikai ar vienu bronzas medaļu un nepabeigtu 4x100 m stafeti. Viņa amerikāņu kolēģis Džastins Getlins gan apgalvoja, ka Bolts atgriezīsies sportā, taču jamaikietis šo iespēju kārtējo reizi noraidījis.

"Man nekas vairs nav jāpierāda. Tas bija iemesls, kāpēc es aizgāju no vieglatlētikas," saka 31 gadu vecais Bolts.

Runājot par savu nākotni, Bolts neizslēdza iespēju pievērsties futbolam, tāpat viņš gribot apprecēties un izveidot ģimeni. "Es vienmēr esmu gribējis spēlēt futbolu," viņš saka. "Mana komanda pie tā strādā, bet pagaidām nav nekā, kas būtu apstiprināts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!