Foto: AFP/Scanpix

Jamaikiešu sprinta karalis Useins Bolts pēdas traumas dēļ šo sezonu sāks vēlāk, nekā plānots, jūnijā un, iespējams, arī jūlijā joprojām skrejceļā nedodoties.

Iepriekš bija plānots, ka Bolts sezonu sāks 17.jūnijā, piedaloties sacensībās Čehijas pilsētā Ostravā.

Vēl bija zināma Bolta dalība 5.jūlijā Dimanta līgas sacensībās Parīzē un 5.augustā Malmē gaidāmajos mačos.

Tagad pavēstīts, ka sacensībās Ostravā un Parīzē Bolts nepiedalīsies, par turpmāko sportista kalendāru nepavēstot, bet Malmē plānotā dalība atcelta finansiālu iemeslu dēļ.

"Tā kā esmu izlaidis daudzus treniņus, neesmu tādā stāvoklī kā parasti šajā laikā, tāpēc vēl nevaru piedalīties sacensībās," savā mājaslapā citēts Bolts. "Labi, ka mana pēda ir 100% vesela un esmu atgriezies pie pilnvērtīgiem treniņiem."

Bolts izteicies, ka cer sacensībās atgriezties drīz, bet konkrēts laiks varētu kļūt zināms tuvāko nedēļu laikā.

"Man priekšā ir trīs smagi gadi, jo 2015., 2016. un 2017.gadā centīšos aizstāvēt savus pasaules un olimpiskos čempiona titulus," uzsver sportists. "Noteikti piedalīšos sacensībās šosezon."

Tiek prognozēts, ka jūlija beigās Bolts varētu piedalīties Glāzgovā paredzētajās Nāciju sadraudzības spēlēs. Šis ir viens no nedaudzajiem tituliem, kā trūkst viņa kolekcijai.

Kā ziņots, šobrīd 27 gadus vecais Bolts aizvadītā gada pasaules vieglatlētikas čempionātā Maskavā izcīnīja zelta medaļas 100 un 200 metru individuālajās distancēs, kā arī palīdzēja Jamaikai tikt pie augstākā kaluma godalgas 100 metru stafetes skrējienā.

Iepriekšējā gadā Bolts uzvarēja desmit 100 metru sacensībās, kā arī piecreiz palika nepārspēts 200 metros, kas viņam palīdzēja jau trešo gadu pēc kārtas un piekto kopumā kļūt par Jamaikas labāko sportistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!