Foto: AP/Scanpix

Slavenais Jamaikas sprinteris Useins Bolts pirms gaidāmā pasaules čempionāta, kas viņam kļūs par pēdējo karjerā, uzslavējis dienvidafrikāni Vaidi van Nīkērku, kurš varētu kļūt par viņa "mantinieku" sportā.

"Vaide van Nīkērks pierāda, ka ir pasaules līmeņa zvaigzne," Boltu citē BBC. "Viņš labojis pasaules rekordu 400 metros un labāko rezultātu 300 metros. Tagad viņš to pašu dara 200 metru distancē. Domāju, viņš var tikt uz goda pjedestāla. Mēs esam tikušies, un es viņam ieteicu būt atvērtākam kā personībai, šobrīd viņš ir ļoti nevērīgs pret apkārtējo."

Pats Useins Bolts kārtējo reizi apstiprinājis, ka savu sporta karjeru ir gatavs pārtraukt, jo to liek organisms. "Kurš pateica "pietiek" – smadzenes vai organisms? Noteikti pēdējais," saka 30 gadus vecais titulētais vieglatlēts. "Pēdējo gadu laikā arvien biežāk parādās traumas, un viss tāpēc, ka es kļūstu vecāks. Mans ķermenis noveco, un man pienācis laiks aiziet."

"Visvairāk man pietrūks tās enerģijas, ko tev dod skatītāji, kad tu iznāc stadionā," saka astoņkārtējais olimpiskais čempions, kurš šāgada pasaules čempionātā Londonā startēs divās 100 m distancēs – individuālajā un 4x100 m stafetē. Pirmajā sacensības notiks 5. augustā, stafetē – nedēļu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!