Foto: EPA/Scanpix/LETA
Lielbritānijas skrējējs Džeiks Vaitmens otrdien Oregonā notiekošajā pasaules čempionātā negaidīti ieguva zeltu 1500 metru skrējienā.

Izšķirošajos 200 metros Vaitmens bija pārāks pār Tokijas olimpisko spēļu čempionu Jākobu Ingebritsenu no Norvēģijas, finišu šķērsojot pēc trim minūtēm un 29,23 sekundēm, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts. Bronzu tikmēr ieguva Spāniju pārstāvošais Muhameds Katirs.

Vaitmena līdz šim labākais sasniegums bija bronza 2018. gada Eiropas čempionātā, bet nu pēc četriem gadiem viņš negaidīti ieguvis pasaules čempiontitulu. Zīmīgi, ka skrējēja tēvs Džefs ir pasaules čempionāta stadiona diktors, un tieši viņam bija iespēja kā pirmajam par čempionu nosaukt savu dēlu.

Savukārt vīriešu 400 metru barjerskrējienā par pasaules čempionu kļuva brazīlietis Alisons dos Santušs, kurš ar laiku 46,29 sekundes pārspēja sacensību rekordu, kas bija noturējies kopš 1993. gada (47,18 sekundes). Brazīlijas sportists bija pārāks pār diviem amerikāņiem – Raju Bendžaminu (46,89 sekundes) un Trevoru Basitu (47,39).

Tikmēr augstlēkšanā dāmām par zeltu varēja priecāties austrāliete Elinora Patersone, kura triumfēja ar rezultātu 2,02 metri, uzlabojot sev piederošo Okeānijas rekordu. Viņa šogad jau ieguva sudrabu pasaules čempionātā telpās. Otrā ar tādu pašu rezultātu, taču sliktākiem mēģinājumiem bija ukrainiete Jaroslava Mahučiha, kura savukārt pavasarī ieguva zeltu meistarsacīkstēs telpās. Bronzu ar 2,00 metriem izcīnīja itāliete Elēna Vallortigara.

Pasaules čempionāts Oregonā ilgs līdz svētdienai, un tajā Latviju pārstāv seši vieglatlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!