Foto: Reuters/Scanpix

Britu skrējēja Pola Redklifa, kurai pieder pasaules rekords maratonā, apsver iespēju aiziet no sporta, ziņo vietējie mediji.

39 gadus vecā sportiste sacensībās nav piedalījusies kopš pagājušā gada vasaras, kad guva kājas traumu, kas viņai liedza startēt Londonas olimpiskajās spēlēs. Redklifai tika izdarīta operācija, bet oktobrī viņa zaudēja savu "Nationall Lottery" finansējumu, vēsta BBC.

Redklifa bija paredzējusi iziet uz starta 10 km sacensībās pasaules krosa čempionātā, kas notika marta beigās, taču izrādījies, ka viņa nav pietiekami atlabusi.

"Kad pieteicos uz operāciju, mans mērķis bija piedalīties pasaules čempionātā krosā, taču decembrī viss sāka izskatīties ne pārāk cerīgi, un es patiešām sāku uztraukties, vai vispār jebkad varēšu atkal skriet, kaut vai sava prieka pēc," saka sportiste. "Pēdējo mēnešu laikā nevaru pat paskriet pakaļ saviem bērniem, un tad jau mainās prioritātes, gribas atgriezties vismaz pie normālas, aktīvas dzīves, un tikai pēc tam domāt par sportu."

"Šobrīd esmu noskaņojumā, ka apzinos un pieņemu to, ka mana atgriešanās sportā vairs nav iespējama," atzīst Redklifa. "Taču tajā pašā laikā man ir cerību stariņš, un es labāk pabeidzu savu sporta karjeru sacensību trasē nevis ar sacīkstēm, kurās pat netieku līdz starta līnijai."

Redklifas 2003. gada Londonas maratonā sasniegtais rezultāts - 2:15:25 - ir spēkā esošais pasaules rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!