Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas skrējēja Agate Caune ceturtdien Stambulā Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās iekļuva finālā 3000 metru distancē.

Otrajā no diviem priekšskrējieniem latviete 12 skrējēju vidū ierindojās piektajā vietā, sasniedzot rezultātu deviņas minūtes un 1,33 sekundes.

Sākusi skrējienu astotajā - devītajā vietā, Caune pēc veiktiem 500 metriem atradās skrējiena vadībā, šo pozīciju ar nelielu pārtraukumu saglabājot līdz veiktiem diviem kilometriem.

Beidzamajā kilometrā viņa ilgāku laiku bija septītā, apli pirms finiša izvirzījās sestajā vietā un finiša taisnē apdzina Kenijā dzimušo Jaseminu Canu jeb dzimtajā vārdā Vivianu Jemutai, kura ir trīskārtēja Eiropas čempione un sudraba medaļas ieguvēja 2017.gada Eiropas čempionātā telpās.

Skrējienā ar rezultātu astoņas minūtes un 59,28 sekundes uzvarēja vāciete Hanna Kleina, kura par 0,37 sekundēm apsteidza itālieti Nadju Batokleti un par 1,05 sekundēm - nīderlandieti Maurēnu Kosteri.

Visu 23 skrējēju konkurencē valmierietei 11. labākais laiks.

Finālā, kas notiks piektdien, no katra skrējiena iekļuva sešas ātrākās skrējējas un vēl trīs labāko rezultātu īpašnieces.

18 gadus vecajai Caunei šī ir debija Eiropas pieaugušo čempionātā telpās. Šogad viņa Latvijas čempionātā telpās sasniedza jaunu Latvijas U-20 rekordu – 8:59,28. Šis rezultāts Eiropas rangā latvietei ļāva atrasties 25.pozīcijā.

Caune ir sestā Latvijas skrējēja, kuras rezultāts šajā distancē ir ātrāks par deviņām minūtēm.

Latviju Eiropas čempionātā telpās 400 metru sprintā pārstāvēs arī Gunta Vaičule un Iļja Petrušenko. Viņi izies uz starta piektdien.

Eiropas čempionāts no 2.līdz 5.martam norisinās Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!