Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskais Čikāgas maratons jau trešo gadu pēc kārtas pilsētas kasē ienesis vairāk nekā ceturtdaļmiljardu dolāru, liecina Amerikas Bankas pētījums.

2015. gada Čikāgas maratons pilsētas kasi papildināja par 277 miljoniem dolāru (190 miljoni eiro), kas ir par 23 miljoniem dolāru vairāk nekā 2014. gada sacensības, liecina Amerikas Bankas aplēses. 112 miljonus dolāru ienesusi tūrisma industrija, kas tieši saistīta ar maratona norisi - ceļojumiem, izmitināšanu, dalībnieku uzņemšanu un transportu. 165 miljonu dolāru ienākumu nodrošināja ar sacensībām tieši nesaistītas sfēras kā iepirkšanās (33 miljoni dolāru) un izklaide (astoņi miljoni dolāru).

Ilinoisas universitātes reģionālās attīstības laboratorijas pētījums liecina, ka Čikāgas maratona ekonomiskā ietekme ir ekvivalenta 1948 darbavietu izveidei un 94 miljoniem dolāru ienākumiem no algām. Katrs dolārs, ko vienā no lielākajiem maratoniem ieguldījis katrs no tā dalībniekiem, pilsētas budžetā ir devis 1,27 dolārus.

2015. gada Čikāgas maratonā piedalījās kopumā 39 499 skrējēju, no kuriem gandrīz trešā daļa šo pilsētu apmeklēja pirmoreiz.

Šogad Čikāgas maratons risināsies 39. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!