Foto: F64
Starptautiskajām vieglatlētikas sacensībām "Kuldīgas Katrīnas kauss", kas risināsies pēc mēneša - 2014.gada 18.janvārī -, jau pieteikušies sportisti no deviņām valstīm, kuru vidū ir arī vairāki vadošie Latvijas vieglatlēti.

Sacensības Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13, norisināsies jau ceturto reizi, bet otro gadu tās iekļautas Eiropas sacensību kalendārā.

Šobrīd sacensībām ir pieteikušies sportisti no Lielbritānijas, Itālijas, Francijas, Grieķijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas, vēsta organizatori.

No Latvijas sacensībās piedalīsies 2012.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas īpašniece, Londonas olimpisko spēļu devītās vietas ieguvēja septiņcīņā Laura Ikauniece, olimpieši Mareks Ārents, Aiga Grabuste, Lauma Grīva. Tāpat plāno startēt tāllēcējs un sprinteris Elvijs Misāns, sprinteris Māris Grēniņš, sprintere un barjeriste Inese Nagle, kā arī talantīgā skrējēja Gunta Latiševa-Čudare.

No ārzemju sportistiem ceturto reizi "Kuldīgas Katrīnas kausā" startēs Londonas olimpisko spēļu dalībniece, sprintere Lina Grinčikaite no Lietuvas, kura uzvarējusi visos sacensību 60 metru sprintos. Trešo reizi sacensībās piedalīsies barjerists Samuele de Varti no Itālijas, tāpat savu dalību pieteikusi arī Baltkrievijas trīssoļlēcēja Natālija Vjatkina, kas pasaules rangā atrodas 12.vietā.

Sportisti sacentīsies 60 metru, 400 metru un 1500 metru skrējienos, augstlēkšanā, tāllēkšanā, kārtslēkšanā, trīssoļlēkšanā, kā arī 60 metru barjerskrējienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!