Foto: DELFI

VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) piektdien, 19. februārī, panāca vienošanos par Daugavas stadiona sporta infrastruktūras izmantošanas samaksas kārtību.

Kā pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs, iesaistītās puses vienojās, ka turpmāk LVS no saviem līdzekļiem maksās Daugavas stadionam par faktisko sporta infrastruktūras izmantošanu.

Tas nozīmē, ka LVS izveidos sarakstu ar aptuveni 35-40 sportistiem, par kuru faktiskajiem treniņiem sporta bāzē tiks veikta apmaksa atbilstoši Daugavas stadiona cenrādim. Šāda kārtība labos iepriekšējo, kad LVS bija jāmaksā par vairāk nekā 150 sportistiem, kuri bija iekļauti sarakstā, bet no kuriem tikai daļa izmantoja stadiona sporta infrastruktūru.

Minētajā sarakstā būs iekļauti Latvijas Olimpiskās vienības vieglatlēti, līdz ar to viņiem nebūs jāuztraucas par atsevišķu maksājamu saistībā ar stadiona sporta infrastruktūras izmantošanu.

LVS arī jau samaksājusi par neapdzīvojamo telpu īri, kur iekārtots LVS birojs.

Kā ziņots, šonedēļ izskanēja bažas, ka Daugavas stadiona un LVS nesaskaņu dēļ valsts vadošajiem vieglatlētiem, tostarp vasarā gaidāmo Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniekiem, no nākamās nedēļas var nākties pašiem maksāt par treniņu iespēju stadiona sporta objektos.

Par izmaiņām Daugavas stadiona izmantošanas noteikumos tieši vieglatlētiem pirmā publiski pavēstīja Latvijas izlases dalībniece Gunta Latiševa-Čudare, kura savā "Twitter" kontā publicēja fotogrāfiju ar stadiona administrācijas paziņojumu, ka no 22.februāra LVS sportistiem par stadiona infrastruktūras izmantošanu jāveic iepriekšēja apmaksa par individuālu apmeklējumu 2,50 eiro apmērā.

Latiševa-Čudare ir viena no deviņiem Latvijas vieglatlētiem, kuri jau ir izpildījuši 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvus. Izpildīti normatīvi ir arī Jeļenai Prokopčukai, Ilonai Marhelei un Valērijam Žolnerovičam maratona skrējienā, Laurai Ikauniecei-Admidiņai septiņcīņā, šķēpmetējiem Rolandam Štrobinderam, Sintai Ozoliņai un Madarai Palameikai, kā arī soļotājam Arnim Rumbeniekam.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā Daugavas stadiona vēstule LVS un IZM, uzņēmums atsaucas uz LVS vēstuli, kurā uzsvērts, ka savienība neesot oficiāli informēta par to, ka IZM dotācijā šogad netika piešķirti līdzekļi LVS izdevumu segšanai. Līdz ar to LVS turpina uzskatīt, ka norēķinos tiek saglabāta līdzšinējā kārtība. Tāpat LVS no Daugavas stadiona saņemtos rēķinus uzskatot par informatīviem un tos neapmaksājot.

LVS janvārī Daugavas stadionam palikusi parādā 2500 eiro, aģentūru LETA iepriekš informēja VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!