Foto: AP/Scanpix
Dienvidāfrikā nolemts uz divām nedēļām atlikt par netīšu slepkavību notiesātā skrējēja Oskara Pistoriusa iespējamas pirmstermiņa atbrīvošanas izskatīšanu, sestdien paziņoja Labošanas iestāžu departaments.

"Pirmstermiņa atbrīvošanu izskatīšanas pārvalde piektdien tikās, bet nespēja tikt galā ar visām lietām, tai skaitā ar Oskara Pistoriusa lietu. Viņi vēlreiz tiksies divu nedēļu laikā, lai izskatītu šo jautājumu," sacīja departamenta preses sekretārs Manelisi Volela.

28 gadus vecajam Pistoriusam 2014. gada oktobrī tika piespriests piecu gadu cietumsods par savas draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas netīšu nogalināšanu.

Pistoriuss vairākas reizes caur tualetes durvīm sašāva draudzeni, bet apgalvo, ka noturējis viņu par zagli, kas ielauzies mājās. Incidents notika 2013. gada Valentīna dienas agrā rīta stundā.

Tieslietu ministrs Maikls Masutha augustā atlika Pistoriusa pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma 21. augustā un norādīja, ka viņa lieta no jauna ir jāizskata Probācijas dienestam.

Pistoriusam vajadzēja atrasties cietumā desmit mēnešus jeb vismaz sesto daļu no piespriestā soda, lai varētu lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu, tomēr Probācijas dienests skrējēja lietu izskatīja 5. jūnijā, kad viņš cietumā bija atradies tikai astoņus mēnešus.

Prokuratūra uzskata, ka sportists savu draudzeni nogalinājis apzināti pēc strīda, un augustā iesniedza apelāciju Pistoriusa lietā, prasot viņu atzīt par vainīgu tīšā slepkavībā un piespriest 15 gadu ieslodzījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!