Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Dimanta līgas posmā vieglatlētikā, kas pēc nedēļas risināsies Romā, pirmoreiz vēsturē startēs uzreiz trīs Latvijas šķēpmetējas.

6.jūnijā Romas Olimpiskajā stadionā paredzētajās sacensībās Madarai Palameikai, kura Dimanta līgā cīnās regulāri, pievienosies arī Sinta Ozoliņa-Kovala un Līna Mūze.

Turklāt Latvijas sportistu sastāvs būs vēl iespaidīgāks - zināms, ka tāllēkšanā savu debiju Dimanta līgas seriālā piedzīvos Lauma Grīva, bet 3000 metru šķēršļu skrējienā uz starta stāsies Poļina Jeļizarova.

Pirms tam šajā piektdienā un sestdienā ASV pilsētā Jūdžīnā risināsies Dimanta līgas ceturtais posms, kurā Latviju pārstāvēs vienīgi Palameika.

Kā ziņots, no Latvijas sportistēm līdz šim augstvērtīgākos rezultātus sasniegušas Ozoliņa-Kovala un Grīva. Tā šķēpmetēja Ozoliņa-Kovala ceturtdien notikušajās "Rīgas kausu" sacensībās sasniedza rezultātu 64,38 metri, tikai par 13 centimetriem atpaliekot no Palameikai piederošā valsts rekorda. Savukārt Grīva otrdien sacensībās Igaunijā aizlēca 6,72 metrus tālu un šobrīd viņai pieder sezonas desmitais labākais rezultāts pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!