Foto: Reuters/Scanpix
Lietuvietis Andrus Gudžus sestdien Londonā triumfēja pasaules čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās.

Gudžus savā labākajā mēģinājumā disku meta 69,21 metra tālumā, labojot personīgo rekordu.

Tikmēr sudraba godalgu izcīnīja sezonas līderis Dāniels Stols no Zviedrijas, kuram bija tikai par diviem centimetriem tuvāks metiens. Savukārt trešais ar 68,03 metriem, kas ir jauns personīgais rekords, bija amerikānis Mesons Finlijs. Tikai 12.vietā ar 60,00 metru tālu metienu ierindojās titulētais igaunis Gerds Kanters.

26 gadus vecajam Gudžum šī ir pirmā medaļa pasaules čempionātos, bet 2010.gadā viņš triumfēja pasaules meistarsacīkstēs junioriem.

Lietuvai šī ir trešā zelta medaļa diska mešanā pasaules čempionātos, jo 2003. un 2005.gadā augstākā kaluma godalgas izcīnīja lietuviešu leģenda Virgīlijs Alekna.

Etiopijas garo distanču skrējēja Almaza Ajana sestdien Londonā triumfēja pasaules čempionāta vieglatlētikā 10 000 metru distancē.

Ajana pēc pusdistances atrāvās no pārējām skrējējām, pakāpeniski palielinot pārsvaru un izcīnot pārliecinošu uzvaru. Ajana finišēja pēc 30 minūtēm un 16,32 sekundēm, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē.

Tikmēr otrā finišēja vēl viena titulēta etiopiete Tiruneša Dibaba, kura savai tautietei zaudēja 46,37 sekundes. Savukārt trešā bija kenijiete Agnese Jebeta Tiropa, kura no Ajanas atpalika par 47,18 sekundēm.

Labāko rezultātu no eiropietēm sasniedza Nīderlandes skrējēja Suzana Krūmiņš, kura ir latviešu izcelsmes Austrālijas skrējēja Endrū Krūmiņa dzīvesbiedre. Krūmiņš, kuras dzimtais uzvārds ir Kaijkena, distanci veica 31 minūtē un 20,24 sekundēs, labojot personīgo rekordu.

Nīderlandiete 2014.gadā Cīrihē izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā 5000 metru distancē.

Ajana ir pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione 10 000 metru skrējienā, bet uz pusi īsākā distancē viņa izcīnīja bronzu. Aizpērn pasaules čempionātā Pekinā viņa triumfēja 5000 metru skrējienā.

Tikmēr Dibaba piecām pasaules čempionātu zelta medaļām, no kurām trīs izcīnītas 10 000 metros, tagad pievienojusi vienu sudrabu. Tāpat viņai trīs zelta medaļas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!