Foto: AP/Scanpix
Latvijas modernās pieccīņas sportists Ņikita Bistrovs un soļotājs Artūrs Makars svētdien izcīnīja astotās vietu pasaules jaunatnes Olimpiādē, bet Jūlija Tarvide izcīnīja devīto vietu augstlēkšanas sacensībās.

Bistrovs modernās pieccīņas sacensībās sākotnēji peldēšanā ieņēma 13.vietu, paukošanā ierindojās 11.vietā, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā uzrādīja devīto rezultātu, kas summā ar 1117 punktiem ļāva pakāpties uz astoto pozīciju.

Par Olimpiādes čempionu ar 1184 punktiem kļuva krievs Aleksandrs Ļifanovs, bet bronzu ieguva lietuvietis Dovids Vaivada.

Soļotājs Artūrs Makars 10 000 metru distancē stadionā finišu sasniedza pēc 46 minūtēm un 29,7 sekundēm, par gandrīz četrām ar pusi minūtēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušā japāņa Minoru Onogavas.

Finišu šajā distancē sasniedza 12 soļotāji.

Pirms tam svētdien vieglatlēte Jūlija Tarvide izcīnīja devīto vietu augstlēkšanas sacensībās, bet saraustītās sacensības vindsērfinga klasē "Techno 293" svētdien 12.vietā noslēdza Latvijas burātāja Ketija Birzule.

Kopš pirmdienas burātājām nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ izdevās iziet uz starta vien divās dienās, aizvadot sešus braucienus. Savukārt svētdien risinājās fināla brauciens, kurā latviete izcīnīja septīto vietu. Kopvērtējumā tas viņai ļāva pakāpties par vienu pozīciju un ar 60 punktiem noslēguma ieskaitē izcīnīt 12.vietu.

Savukārt neveiksmi pludmales volejbola sacensību astotdaļfinālā piedzīvoja Latvijas sportistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Ar 25.numuru izliktās latvietes ar 1-2 (14:21, 21:19, 13:15) sīvā cīņā piekāpās amerikānietēm Skailarai Kaputo un Suzannai Muno, kuras izliktas ar 26.numuru.

Pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas līdz 28.augustam notiek Ķīnas pilsētā Naņdzjinā, Latviju pārstāv 13 sportisti astoņos sporta veidos.

Šajā Olimpiādē Latvija jau tikusi pie trim bronzas medaļām - svarcelšanā to sagādāja Rebeka Koha, šaušanā 10 metru distancē jaukto pāru sacensībās to pašu paveica Agate Rašmane, bet tenisā meiteņu dubultspēļu sacensībās arī Aļona Ostapenko.

Pirmajā pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas pirms četriem gadiem risinājās Singapūrā, Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs. Savukārt vēl divi sportisti - airētāja Elza Gulbe un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs - sacensībās izcīnīja ceturto vietu. Tikmēr labāko sešinieku noslēdza BMX riteņbraucējs Kristers Taims, kurš bija arī valsts karognesējs atklāšanas ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!