Foto: AFP/Scanpix

Diviem Jamaikas vieglatlētiem - Kalīsei Spenserei un Rikeram Hiltonam - draud diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu, ziņo aģentūra "Reuters".

Abi sportisti tiek turēti aizdomās par izvairīšanos no dopinga pārbaudēm un piemērotais sods varētu būt maksimālais – diskvalifikācija uz četriem gadiem.

Jamaikas Antidopinga komisija (JADCO) norādījusi, ka Rikers Hiltons pērn atteicies nodot dopinga analīzes, savukārt sportists taisnojas, ka neesot ticis atbilstoši informēts, ka izvēlēts analīžu nodošanai un uzzinājis par to tikai pēc stadiona pamešanas.

"Godīgi sakot, JADCO nekad nav savu darbu darījuši atbilstoši noteikumiem, jo viņiem ir jāinformē par to, ka tu esi izvēlēts dopinga pārbaudei, un viņi mani par to neziņoja," aģentūra "Reuters" citē Hiltonu.

Spensere ir pašreizējā Sadraudzības valstu čempione barjerskriešanā un 2009. gada pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvēja 4x400 m stafetē, bet Hiltons šai pašā disciplīnā kļuva par pasaules vicečempionu 2009. gada meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!