Foto: AFP/Scanpix
Mordovijas vieglatlētikas izlases kandidātu sarakstā 2017. gada sezonai ir iekļauti trīs slaveni Krievijas soļotāji, kas savas olimpiskās medaļas un citus titulus pazaudēja dopinga pārkāpumu dēļ, liecina Mordovijas Republikas Sporta ministrijas mājas lapā publicētā informācija.

Uz vietu Mordovijas izlasē kandidē 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempione soļošanā Olga Kaņiskina, kurai 2012. gadā Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) piesprieda diskvalifikāciju uz trim gadiem un diviem mēnešiem, anulējot viņas rezultātus un tādējādi atņemot Pekinā izcīnīto medaļu.

Šā gada augustā Kaņiskina kļuva par Mordovijas olimpisko rezervju vieglatlētikas skolas ditektora vietnieci.

Kandidātu vidū ir arī Sergejs Kirdjapkins, kurš šogad sportā atgriezās pēc dopinga diskvalifikācijas, kuras dēļ pazaudēja 2009. gada pasaules čempiona titulu, 2012. gada Pasaules kausu un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu zelta medaļu.

Kandidātu sarakstā iekļauta arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempione Jeļena Lašmanova, kura tāpat kā Kirdjapkins sportā atgriezās 2016. gadā pēc dopinga diskvalifikācijas, kā arī 2011. gada pasaules čempiona zelta medaļu dopinga dēļ pazaudējušais Sergejs Bakuļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!