Foto: RIA Novosti/Scanpix
Dopinga lietošanā pieķerts vēl viens Krievijas soļotājs, 2014.gada Pasaules kausa bronzas medaļnieks un bijušais pasaules junioru čempions Andrejs Ruzavins, otrdien paziņoja Krievijas Vieglatlētikas federācija.

Kā skaidro Krievijas vieglatlētikas vadība, sportista bioloģiskajā pasē daži bioloģiskie rādītāji krietni neatbilst normām, kas rada aizdomas par dopinga lietošanu. Sportistam piemērota divarpus gadu ilga diskvalifikācija. Soļotājam diskvalifikācija stājusies spēkā 2014.gada 9.oktobrī un ilgs līdz 2017.gada 8.aprīlim.

Tiesa, kā vēsta vairāki Krievijas mediji, 28 gadus vecais Ruzavins jau pirms mēneša nolēmis pielikt punktu sportista karjerai.

Tāpat Krievijas Vieglatlētikas federācija informējusi, ka Ruzavina sasniegumi no 2011.gada 18.decembra līdz 2012.gada 18.februārim un no 2013.gada 13.septembra līdz 2013.gada 13.novembrim tiks anulēti, jo tieši šajos laika posmos ir aizdomas par dopinga lietošanu.

Ruzavins ir jau sestais Krievijas soļotājs, kurš šogad saņem diskvalifikāciju. Janvārī par dopinga pārkāpumiem sodus saņēma Olga Kaņiskina, Valērijs Borčins, Vladimirs Kanajkins, Sergejs Kirdjapkins un Sergejs Bakuļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!