Foto: AP/Scanpix
Etiopijas vieglatlētikas vadība pieprasījusi rakstiskus paskaidrojumus no divām vieglatlētēm, kuru sniegums maratonā pasaules čempionātā Maskavā neesot atbildis gaidītajam, ziņo ārzemju mediji.

2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempionei Tiki Gelanai un šāgada Bostonas maratona otrās vietas ieguvējai Meseretai Hailu rakstiskā veidā ir jāsniedz nopietni attaisnojumi, kāpēc abas sportistes no pasaules čempionāta izstājās, maratonā veikušas vien piecus kilometrus. Līdz tam viņām būs liegts piedalīties jebkādās sacensībās.

Gelanas un Hailu izstāšanās ir būtiski ietekmējusi Etiopijas komandas taktiku un nozīmīgi samazinājusi izredzes tikt pie medaļām. Tā rezultātā no piecām etiopiešu skrējējām tikai viena - Aberu Kabede - tika līdz finišam, ierindojoties 13.vietā.

Divas etiopiešu skrējējas no sacensībām izstājās pie 35 kilometru atzīmes, taču pret viņām valsts sporta vadībai pretenziju neesot, kamēr Gelanai un Hailu tiek pārmests sportiskā cīņasspara trūkums un savainojumu simulēšana, par ko abām draud diskvalifikācija, vēsta portāls "sportsnewsarena.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!