Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) serveriem, kuros atrodas sportistu personiskie dati, veikts hakeru uzbrukums, atklājusi organizācija.

Uzbrukumu veikusi Krievijas hakeru grupa "Fancy Bear", kas zināma arī kā ATP28. "Context Information Security", kam IAAF uzticējusi IAAF sistēmu tehnisko izpēti, izmeklēšanas laikā šā gada februārī konstatēja nesankcionētu mēģinājumu attālināti ielauzties IAAF sistēmā, kurā tiek glabāti sportistu medicīnisko izņēmumu (TUE) faili.

Pagaidām nav zināms, vai ir nozagta kāda informācija, taču uzbrucēju mērķi un intereses ir skaidras, norāda IAAF.

Pēdējo mēnešu laikā IAAF ir konsultējušies ar Lielbritānijas Nacionālās Kiberdrošības centru (NCSC) un Monako Kiberdrošības aģentūru (Monaco AMSN), kā arī kopā ar "Context Information Security" veikuši visu elektronisko sistēmu kompleksu atjaunošanu, lai novērstu hakeriem pieeju tīklam.

Sportisti, kas TUE elektroniskajai sistēmai pievienojušies pēc 2012. gada, ir informēti par notikušo.

"Mūsu galvenā prioritāte ir sportisti, kas uzticējuši IAAF informāciju un uzskata, ka pie mums tā ir drošībā un tiks ievērota viņu konfidencialitāte," saka IAAF prezidents Sebastjans Koe. "Mēs viņiem esam atvainojušies un turpinām darīt visu, kas mūsu spēkos, lai situāciju normalizētu, un sadarbībā ar pasaulē labākajām organizācijām izveidotu pēc iespējas drošāku vidi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!