8. un 9. augustā Jelgavā notika Latvijas vieglatlētikas čempionāts pieaugušajiem un U-23 grupai. Augstvērtīgāko sacensību rezultātu uzrādīja 2014. gada pasaules junioru čempions šķēpmešanā Gatis Čakšs (83,80m), kurš tikai par deviņiem centimetriem atpalika no personiskā rekorda, informēja Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Latvijas čempionāta pirmajā dienā patīkamu pārsteigumu sarūpēja trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane. Ceturtajā mēģinājumā ventspilniece aizlēca 13,82m, par 25 centimetriem uzlabojot personisko rekordu. Tas ir Latvijas visu laiku sestais labākais rezultāts. Savukārt sacensību otrajā dienā Rūta uzvarēja tāllēkšanas sektorā ar jaunu personisko rekordu – 6,10m.

Interesanta sāncensība notika sieviešu šķēpmešanas sektorā. Par Latvijas čempioni kļuva mūsu pašreizējā līdere Līna Mūze, kura ar trešo mēģinājumu (60,10m) apsteidza valsts rekordisti Madaru Palameiku (58,70m) un 2017. gada U-23 Eiropas vicečempioni Aneti Kociņu (58,58m).

Vieglatlētikas vēsturnieks un statistiķis Andris Staģis izpētījis Latvijas čempionātu, sagatavojot materiālu par dažādiem faktiem un notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!