Piektdien, 31. martā, tika svinīgi ielikts pamatakmens Liepājas Olimpiskā centra vieglatlētikas manēžai, kas būs Latvijā otrā Starptautiskās vieglatlētikas asociācijas (IAAF) standartiem atbilstoša manēža, informēja Liepājas dome.

Svinīgajā pamatakmens ielikšanas pasākumā piedalījās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK viceprezidents Einars Fogelis un jaunievēlētā Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radēviča, kuri kopā ar Liepājas skolēniem, topošajiem vieglatlētiem, Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, domes priekšsēdētāja vietniekiem Vilni Vitkovski un Gunāru Ansiņu, AS "UPB" valdes priekšsēdētāju Daini Bērziņu un Liepājas Olimpiskā centra priekšsēdētāju Gati Griezīti manēžas pamatos ielika vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Manēžas projekts izstrādāts pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas noteiktajiem standartiem ar pielāgotām telpām sportistu internātam. Manēža būs paredzēta izglītības iestāžu audzēkņu un sporta klubu treniņprocesa apstākļu uzlabošanai, kā arī tā paplašinās iespējas rīkot starptautiska līmeņa sacensības Liepājā.

"Desmit gadu laikā Liepājas Olimpiskā centra sporta infrastruktūra ir izaugusi tiktāl, ka visiem sporta veidiem un notikumiem nepietiek vietas, līdz ar to nepieciešama paplašināšanās. Citas Latvijas un ne tikai Latvijas pilsētas var ar baltu skaudību noskatīties, kā Liepājas pašvaldība attīsta sporta infrastruktūru un cik aktīvi liepājnieki to izmanto. Esmu pārliecināts, ka līdz ar sporta infrastruktūras tālāku attīstīšanu, Liepājas vārds starptautiskajās arēnās izskanēs arvien biežāk," sacīja Vrubļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!