Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē Latvijā no pasaules vieglatlētikas čempionāta atgriezās Latvijas paralimpiskā komanda, kas sacensībās Dohā tika pie vairākām medaļām.

Labākie no Latvijas Paralimpiskās komitejas komandas pasaules čempionātā vieglatlētikā bija Aigars Apinis (zelta medaļa diska mešanā un jauns pasaules rekords), Edgars Bergs (sudraba medaļa lodes grūšanā), Dmitrijs Silovs (sudraba medaļa šķēpa mešanā). Tāpat Diāna Dadzīte ieņēma ceturto vietu lodes grūšanā.

"Latvijas paralimpieši pasaules čempionāta vieglatlētikā guva izcilus panākumus, tā sperot soli tuvāk Riodežaneiro Paralimpiskajām spēlēm 2016. gada rudenī. Mēs esam patiesi laimīgi par paralimpiešu panākumiem un ceram, ka iegūtie rezultāti iedvesmos sportistus arī turpmāk. Pasaules čempionāts norisinās vienu reizi divos gados, tāpēc zinu, cik nopietnu darbu vieglatlētiem jāiegulda, lai ne tikai kvalificētos šim notikumam, bet arī veiksmīgi sevi parādītu," pēc komandas sagaidīšanas teica Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) prezidente Daiga Dadzīte.

Latvijas izlases sastāvā Pasaules čempionātā vieglatlētikā Dohā no 21. līdz 31. oktobrim startēja Aigars Apinis (diska mešana), Edgars Kļaviņš (100 m un 200 m skriešana), Edgars Bergs (lodes grūšana), Dmitrijs Silovs (tāllēkšana, lodes grūšana, šķēpa mešana), Ingrīda Priede (diska mešana), Taiga Kantāne (lodes grūšana, diska mešana), Diāna Dadzīte (šķēpa un diska mešana, lodes grūšana).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!