Foto: EPA/LETA
Francijas kārtslēkšanas zvaigzne Reno Lavilenjē sestdien jau trešo reizi triumfēja Eiropas čempionātā vieglatlētikā.

Francijas kārtslēkšanas zvaigzne Reno Lavilenjē sestdien jau trešo reizi triumfēja Eiropas čempionātā vieglatlētikā.

Šoreiz 27 gadus vecais Lavilenjē, kurš ir arī olimpiskais čempions, triumfēja Šveices pilsētā Cīrihē notiekošajā Eiropas čempionātā, tādejādi izcīnot jau trešo zeltu pēc kārtas.

Francūzis uzvarēja ar rezultātu 5,90 metri, par 20 centimetru tiesu apsteidzot sudraba medaļas ieguvēju poli Pāvelu Vojcehovski, kamēr pie bronzas tika uzreiz divi sportisti - čehs Jans Kudlička un francūzis Kevins Menaldo.

Lavilenjē noslēgumā centās uzrādīt arī jaunu Eiropas čempionāta rekordu, cenšoties pārvarēt 6,01 metra augstumā novietoto latiņu, taču nesekmīgi.

Kā zināms, februārī francūzis pārspēja 21 gadu veco leģendārā ukraiņa Sergeja Bubkas pasaules rekordu telpās.

Sestdien par trīskārtēju Eiropas čempioni trīssoļlēkšanā kļuva arī 31 gadu vecā ukrainiete Olha Saladuha, kura labākajā mēģinājumā spēja aizlēkt 14,73 metrus tālu, uzstādot savu sezonas labāko rezultātu.

Pārējo goda pjedestālu tikmēr aizņēma Krievijas atlētes - Jekaterina Koņeva un Irina Gumeņuka.

Trešo Eiropas zeltu sestdien izcīnīja arī diska metēja Sandra Perkoviča no Horvātijas, kura ar 71,08 tālu metienu sasniedza jaunu personisko rekordu. Sudraba godalgu savā īpašumā ieguva Francijas sportiste Melina Robēra Mišone, kamēr trešā bija Vācijas pārstāve Šanice Krafta.

Savukārt pie zelta 400 metru barjerskrējienā sievietēm tika Lielbritānijas pārstāve Elida Čailda, finišu sasniedzot pēc 54,48 sekundēm, kamēr otrā bija Ukrainas skrējēja Anna Titimeca, bet trešā - krieviete Irina Davidova.

5000 metru skrējienā pie Eiropas čempiones titula sprinta finišā tika Zviedrijas pārstāve Merafa Bahta, finišu šķērsojot pēc 15 minūtēm un 31,39 sekundēs, kamēr otrā bija Sifana Hassana no Nīderlandes, kura pirms tam bija triumfējusi 1500 metru skrējienā. Savukārt kā trešā bija vēl viena Nīderlandes skrējēja Suzanna Kuijkena.

Jau vēstīts, ka ungārs Kristiāns Parss sestdien triumfēja Eiropas čempionāta vesera mešanas sacensībās, tādejādi aizstāvot savu pirms dieviem gadiem iegūto titulu.

Londonas olimpiskais čempions Parss vesera mešanas sacensībās triumfēja ar sezonas labāko rezultātu pasaulē - 82,69 metri.

Sudraba godalgu ieguva polis Pāvels Fajdeks, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu. Tikmēr pie bronzas tika Krievijas sportists Sergejs Ļitvinovs.

800 metru skrējienā sievietēm labākā bija Baltkrievijas sportiste Marina Arzamasova, finišu sasniedzot pēc vienas minūtes un 58,15 sekundēm, kas ir jauns šīs sezonas labākais rezultāts Eiropā. Tikmēr sudrabu ieguva Linsija Šārpa no Lielbritānijas, kura bija pašreizējā Eiropas čempione, bet trešā bija Polijas skrējēja Joanna Juzvika.

Jau vēstīts, ka Francijas garo distanču skrējēja Kristele Donī sestdien kļuva par Eiropas čempionāta uzvarētāju maratonā.

Pašlaik 39 gadus vecā Donī 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 25 minūtēs un 14 sekundēs, kas ir jauns Eiropas čempionātu rekords.

Pēdējos kilometros Donī iekrāja izšķirošo pārsvaru pār otrajā vietā finišējušo itālieti Valēriju Straneo, kura sekoja pēc 13 sekundēm un kura arī pērn pasaules čempionātā tika pie vicečempiones titula.

Tikmēr uzvarētājai 27 sekundes sekoja Portugāles skrējēja Žesika Augustu, kurai šis maratonā ir lielākais panākums augstākās raudzes sacensībās.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!