Jamaikas sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa sestdien vieglatlētikas sacensībās Kingstonā kļuva par otru visu laiku ātrāko sprinteri 100 metru distancē.

Freizere-Praisa 100 metru sprintu veica 10,63 sekundēs, sev piederošo Jamaikas rekordu labojot par septiņām sekundes simtdaļām.

Visu laiku ātrāko sprinteru sarakstā 34 gadus vecā jamaikiete pacēlusies no ceturtās vietas uz otro. Viņa atpaliek tikai no pasaules rekordistes Florences Grifitas-Džoineres, kura 1988.gadā laboja pasaules rekordu, distanci veicot 10,49 sekundēs. Tajā pašā gadā amerikāniete 100 metrus skrēja arī 10,61 un 10,62 sekundēs.

Freizere-Praisa izdarījusi nopietnu pieteikumu, lai atgrieztos olimpiskās čempiones tronī. Viņa olimpisko zeltu izcīnīja 2008.gadā Pekinā un 2012.gada Londonā, bet pirms pieciem gadiem Riodežaneiro samierinājās ar bronzu.

Tikmēr vīriešiem par septīto visu laiku ātrāko sprinteri kļuvis amerikānis Treivons Bromels, kurš sestdien Floridā karalisko distanci skrēja 9,77 sekundēs, personīgo rekordu labojot par septiņām sekundes simtdaļām.

Zem 9,80 sekundēm izskrējuši tikai deviņi sprinteri. Bromela sestdien sasniegtais laiks ir dalīts 20. rezultāts vieglatlētikas vēsturē.

25 gadus vecais amerikānis atgriezies sezonas līdera statusā un būs viens no favorītiem uz Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!