Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vieglatlēte Aiga Grabuste pēc Eiropas čempionātā izcīnītās piektās vietas tāllēkšanā pauda gandarījumu par savu stabilo sniegumu un sasniegto rezultātu, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Grabustei pagājušajā gadā piedzima bērns, un Eiropas čempionāts Cīrihē bija viņas pirmās lielās sacensības pēc atgriešanās sportā. Eiropas čempionātā Grabuste izcīnīja piekto vietu ar rezultātu 6,57 metri.

"Esmu ļoti apmierināta. Šis pēc dalības Eiropas čempionātā Helsinkos ir labākais sasniegums pagaidām. Mani priecē tas, ka uzrādīju stabilu sniegumu, jo sacensības bija divas dienas pēc kārtas," pēc sacensībām teica sportiste. "Bet jātrenējas vēl vairāk, ja gribu sasniegt vēl labākus rezultātus. Fināla lēcienos laika apstākļi nedaudz uzlabojās – bija mazāks vējš un vairs nelija. Bet kopumā esmu ļoti apmierināta. Tā ir piektā vieta Eiropā!"

Grabuste uzsvēra, ka sacensībās gājusi "soli pa solim", lai tiktu līdz piektajai vietai. "Es vakar [otrdien] tiešām cīnījos par finālu. Tad es domāju, ka iekļūšana starp labākajām 12 būtu ļoti laba pēc manas atgriešanās. Kad biju sektorā, domāju un cerēju par labāko astoņnieku, lai būtu seši lēcieni. Man ir gandarījums par to, ka svarīgākajās sacensībās izdarīju visu iespējamo. Šeit, Eiropas čempionātā, bija lieliska atmosfēra, kas palīdzēja. "

Savukārt sprinteris Ronalds Arājs, kurš 100 metros izcīnīja 20.vietu, ne visai bija apmierināts ar savu sniegumu. "Esmu daļēji apmierināts ar savu startu. Saaukstēšanās diezgan izsita no ritma. Tas daudz atņēma manus spēkus. Lai gan laika apstākļi nebija diezgan labvēlīgi, tomēr neteikšu, ka vējš ietekmēja manu startu. Skrējiens bija salīdzinoši ātrs. Vajadzēja noturēt ātrumu līdz galam! To izdarīšu nākamreiz!"

Vēl viens Latvijas skrējējs Jānis Baltušs, kurš 400 metru barjerskrējienā ieņēma 23.vietu, Cīrihē bija cerējis sasniegt personisko rekordu, kas nav izdevies. "Ja man šķita, ka vakardienas [otrdienas skrējiena] tehniskais izpildījums nebija labs, tad pat nezinu, ko lai saku par šodienu. Es tik ļoti vēlējos izskriet savu personīgo rekordu! Garīgi es biju tam nobriedis, jo vakardienas priekšskrējiens man deva pārliecību. Bet šodien laika apstākļu dēļ mūsu starts kavējās. Visi sēdējām uzgaidāmajā telpā un gaidījām, kad varēsim iziet stadionā. Domāju, ka tas nedaudz atņēma koncentrēšanās spējas. "

Nelielu pārsteigumu trešdienas sacensībās sarūpēja Līga Velvere, kura 400 metru barjerskrējienā spēja iekļūt pusfinālā. "Ļoti priecājos, ka iekļuvu pusfinālā. Tagad tam gatavošos nedaudz mierīgāk. Pirms priekšsacīkstēm bija liels uztraukums. Bet tagad zinu visas procedūras pirms sacensībām, tā kā būšu mierīgāka. Ceru uz siltu un saulainu laiku! Skatos laika ziņas, bet arī tās nav 100% drošas. Iziešu un startu un darīšu visu, kas manos spēkos!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!