Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) noliedz, ka 100 m sprinta uzvarētāju apbalvošana šāgada pasaules čempionātā pārcelta līdzjutēju nepatikas dēļ pret uzvarētāju, amerikāni Džastinu Getlinu, vēsta ārzemju mediji.

Kā ziņojām, sprinta karaļa Useina Bolta atvadu sacensībās 100 metru distancē uzvarēja Getlins, pašam Boltam finišējot trešajā vietā. Kamēr jamaikietis saņēma ovācijas, jauno pasaules čempionu publika izsvilpa, tā paužot savu nostāju par Getlina "dopinga vēsturi".

Čempionāta programma, kas pieejama turnīra oficiālajā mājas lapā internetā, liecināja, ka 100 m sprinta apbalvošanai jānotiek vakara sesijas laikā, pl. 20 pēc vietējā laika, kad Londonas olimpiskā stadiona tribīnes ir vispilnākās, taču medaļas tika pasniegtas vairāk nekā stundu agrāk – pl. 18.50. Vakarā apbalvoja tāllēkšanas sacensību uzvarētājus.

IAAF šo misēkli nevēlējās saistīt ar Getlina iespējamo izsvilpšanu, bet gan skaidroja ar kļūdu čempionāta mājas lapā, jo 100 m sprinta uzvarētāju apbalvošana jau sākotnēji tika plānota agrāk.

Apbalvošanas pārcelšana gan nevērsa uz labo pusi līdzjutēju attieksmi – lai arī visas 60 000 sēdvietas stadionā nebija aizpildītas, Getlina sumināšanu pavadīja iespaidīgs "buuuu", kas gan nebija tik skaļš un ilgs kā pēc skrējiena, novēroja portāls "insidethegames.biz".

Džastins Getlins 2001. gadā pasaules junioru čempionāta laikā tika pieķerts dopinga lietošanā, kad viņa analīzēs atrada amfetamīnu, bet divu gadu diskvalifikācija caur apelāciju tika atcelta. 2007. gadā treniņnometnē ASV Getlina analīzēs atrada testosteronu un viņam draudēja mūža diskvalifikācija par atkārtotiem dopinga pārkāpumiem, taču tā vietā sportistam tika piespriesta diskvalifikācija uz četriem gadiem, līdz ar to laika posmā no 2006. līdz 2010. gadam Getlins sacensībās nepiedalījās.

Pēc uzvaras Londonā 35 gadus vecais Getlins kļuvis par vecāko pasaules čempionu sprintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!