Foto: DELFI

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) sadarbībā ar "Elite Ltd." izveidos pirmo oficiālo IAAF pasaules rangu, kas kalpos kā kvalifikācijas mehānisms galvenajām starptautiskajām sacensībām, ieskaitot pasaules čempionātus un olimpiskās spēles, informē IAAF.

Abu organizāciju parakstītais memorands paredz jaunas IAAF rezultātu un statistikas datu bāzes izveidošanu, pārvaldīšanu un uzturēšanu. Pirmoreiz IAAF rangs tiks ieviests 2018. gadā un tā pamatā būs sacensībās iegūtie punkti, kuru skaitu noteiks sportista izcīnītā vietas un šo sacensību nozīmīgums IAAF kalendārā.

"Pirmo reizi vieglatlētikas vēsturē sportistiem, žurnālistiem un līdzjutējiem būs skaidri saprotama hierarhija mūsu sporta, sākot ar nacionālām sacensībām un beidzot ar vislielākajiem notikumiem," izteicies IAAF prezidents Sebastjans Koe.

Kā zināms, līdz šim atlase pasaules meistarsacīkstēm un olimpiskajām spēlēm vieglatlētiem paredzēja attiecīgu kvalifikācijas normu izpildi. Atbilstoši IAAF rangam sportisti iegūs tiesības startēt jau nākamajā pasaules čempionātā 2019. gadā un 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Elite Ltd." pieder lielākais vieglatlētikas sacensību statistikas un rezultātu datu bāze "All Athletics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!