Foto: F64

Iepriekšējo divu gadu labākā Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa ieņem ceturto vietu pēc četrām disciplīnām Austrijas pilsētiņā Gecisā notiekošajās prestižajās daudzcīņas sacensības vieglātlētikā.

Latvijas sportiste pērn Gecisā laboja Latvijas rekordu, savācot 6622 punktus, kas viņai deva otro vietu. Tagad viņai pēc sacensību pirmajā dienā veiktajām četrām disciplīnām ir 3843 punkti, jeb par 30 punktiem mazāk nekā pērn.

Sacensības Ikauniece-Admidiņa iesāka veiksmīgi, 100 metru barjerskrējienā finišējot pēc 13,10 sekundēm, tikai par trīs sekundes simtdaļām atpaliekot no personīgā rekorda, uzrādot trešo labāko rezultātu 28 dalībnieču konkurencē.

Barjerskrējienā Ikauniece-Admidiņa nopelnīja 1109 punktus, bet ne tik veiksmīgi startēja augstlēkšanā, kur pārvarēja 1,77 metru augstumu, tiekot pie 941 punkta. Šajā disciplīnā Latvijas sportiste no sava personīgā rekordas atpalika par septiņiem centimetriem, summā noslīdot uz septīto vietu.

Savukārt lodes grūšanā Ikauniece-Admidiņa, kura 2015. gadā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs palika uzreiz aiz goda pjedestāla, uzrādīja rezultātu 13,53 metri, nopelnot 763 punktus, summā pakāpjoties uz sesto pozīciju.

Tikmēr 200 metru skrējienā jūrmalniece finišu sasniedza pēc 23,49 sekundēm, par 0,15 sekundēm labojot savu personisko rekordu, kopvērtējumā pakāpjoties uz ceturto pozīciju.

Pēc sacensību pirmās dienas vadībā ar 4059 punktiem atrodas Katarīna Džonsone-Tompsone no Lielbritānijas, kura ir tikusi pie 4059 punktiem. Tikai par trīs punktiem mazāk ir ir Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionei Nafisatu Tiamai no Beļģijas, kamēr trešā ar 4053 punktiem ir vāciete Karolīne Šēfere.

Pērn Ikauniece-Admidiņa sacensībās Gecisā 100 metru barjerskrējienu veica 13,07 sekundēs, augstlēkšanā pārvarēja 1,83 metrus, lodi aizgrūda tieši 13 metrus tālu, bet 200 metru sprintu veica 23,64 sekundēs.

Kā zināms, aizpērn Ikauniece-Admidiņa trīs reizes laboja Latvijas rekordu septiņcīņā un sezonas kulminācijā izcīnīja bronzu pasaules čempionātā, bet pērn viņa valsts rekordu uzlaboja vienu reizi un bija sezonas svarīgākajā startā bija ceturtā Olimpiādē.

Prestižajās Gecisas sacensībās Ikauniece-Admidiņa ir startējusi vairākkārt, 2012. gadā ieņemot 11. vietu, bet gadu vēlāk finišējot sestajā pozīcij. Pēc tam sekoja septītā vieta 2014. gadā, astotā pozīcija 2015. gadā un otrā vieta pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!