Foto: AP/Scanpix

Par Latvijas gada labāko sportisti nupat kļuvusī vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa treniņnometnē Tenerifē uzrādījusi labus rezultātus, kas licis pieņemt lēmumu aizvadīt dažas sacensības arī ziemas sezonā.

Kā ziņots, Ikauniece-Admidiņa šogad trīs reizes laboja Latvijas rekordu septiņcīņā un sezonas kulminācijā izcīnīja bronzu pasaules čempionātā. Jau prognozējami, otrdien viņa tika nosaukta par šī gada labāko sportisti, turklāt, kāpjot uz skatuves, apžilbināja skatītājus ar daiļu kleitu.

"Tikai ceremonijas dienā atgriezos no treniņnometnes Man teica, ka obligāti jāierodas, tāpēc nojautu, ka varētu uzvarēt," pastāstīja vieglatlēte, atklājot, ka kleitu izvēlējusies viņas stiliste Grēta Gorjučko, bet to radījis Latvijas zīmols "Amoralle".

Atceroties savu sekmīgāko sezonu līdzšinējā karjerā, Ikauniece-Admidiņa stāsta, ka augstvērtīgus rezultātus radījis dzinulis nepārtraukti kļūt arvien labākai.

"Katrās sacensībās gribas labot personisko rekordu. Kaut tikai par punktu. Tā vienmēr ir bijis un būs," teica vieglatlēte. "Paldies trenerim, viņa plāni darbojas, nav traumas un rezultāti aug, kas ir svarīgākais."

Kaut pēc atgriešanās no pasaules čempionāta Ikauniece-Admidiņa stāstīja, ka pagājušajā ziemā gūtā trauma palīdzēja nostiprināt fizisko sagatavotību, tāpēc arī turpmāk viņa bija plānojusi izvairīties no startēšanas ziemā, šobrīd sportistes plāni ir mainījušies.

"Nometnē tik labi gāja, ka varbūt šoziem paskriešu sprintu," izteicās septiņcīņniece, kuru uz starta varēs sagaidīt 16.janvārī paredzētajā Kuldīgas Katrīnas kausā un kopā aptuveni trijās sacensībās. "Nav atšķirība vai es skrienu treniņos, vai sacensībās, kur tas turklāt ir efektīvāk. Man jāattīsta ātrums un izdomāju, ka varētu paskriet. Jūtu, jauda iekšā ir palielinājusies, gribas redzēt, ko spēju. Ātrums man noderēs vasarā."

Kā zināms, Ikauniece-Admidiņa izcīnīja Latvijas vieglatlētiem tikai trešo godalgu pasaules čempionātos. Iepriekš pie bronzas bija ticis slavenais šķēpmetējs Dainis Kūla (1983.gadā), kā arī tāllēcēja Ineta Radeviča (2011.gadā).

Nākamajā gadā viņai atkal septiņcīņā plānoti trīs starti - sezona sāksies ar sacensībām Gecisā, bet pēc tam sekos Eiropas čempionāts un Riodežaneiro olimpiskās spēles.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!