Foto: F64

Pagājušā gada Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa ieņem piekto vietu pēc četrām disciplīnām Austrijā notiekošajās sacensībās septiņcīņā, tomēr sasniegtais rezultāts ir jauna valsts rekorda grafikā.

Sacensības Ikauniece-Admidiņa iesāka veiksmīgi, 100 metru barjerskrējienā uzstādot jaunu personisko rekordu – 13,07 sekundes – un nopelnot 1114 punktus, kas viņai deva trešo vietu.

Augstlēkšanā latviete pārvarēja 1,83 metru augstu latiņu, no personīgā rekorda atpaliekot par vienu centimetru. Ar šādu rezultātu Ikauniece-Admidiņa nopelnīja 1016 punktus, ieņemot sesto vietu.

Savukārt lodes grūšanā Latvijas daudzcīņniece rīku meta tieši 13 metru tālumā, kas deva 727 punktus un 23. vietu. Daudz sekmīgāk latvietei klājās 200 metru sprintā, kur arī tika labots personīgais rekords. Finišu Ikauniece-Admidiņa sasniedza pēc 23,64 sekundēm, kas bija ātrākais laiks, kā arī nopelnīja 1016 punktus.

Pēc četrām disciplīnām Latvijas sportistes kontā ir 3873 punkti. Zīmīgi, ka pērn pasaules čempionātā, kad Ikauniece-Admidiņa ar 6516 punktiem laboja Latvijas rekordu, pēc četrām disciplīnām viņa bija izcīnījusi 3726 punktus.

Sacensību līdere ar 3972 punktiem ir kanādiete Brianne Teizena Ītona, bet otro vietu ar 3932 punktiem ieņem Lielbritānijas sportiste Katarīna Džonsone-Tompsone. Tikmēr trešo vietu ar 3922 punktiem ieņem Karolīne Šēfere no Vācijas.

Kā zināms, pērn Ikauniece-Admidiņa trīs reizes laboja Latvijas rekordu septiņcīņā un sezonas kulminācijā izcīnīja bronzu pasaules čempionātā. Viņa Latvijas vieglatlētiem guva vien vēsturē trešo godalgu pasaules čempionātos.

Šogad sportistei atkal septiņcīņā plānoti trīs starti – pēc sacensībām Gecisā sekos Eiropas čempionāts un Riodežaneiro olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!