Foto: sportacentrs.com

Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece kopā ar savu treneri Andi Austrupu Amerikā gatavojas jaunajai sezonai, attiecībā uz kuru sportistei ir nopietni plāni, raksta Eiropas Vieglatlētikas savienības mājas lapa.

Ziemu Ikauniece ir pavadījusi Floridā, ASV vieglatlētikas izlases bāzē Klērmontā, kur strādā tādas vieglatlētikas slavenības kā sprinteris Taisons Gejs un olimpiskā vicečempione, jamaikiete Veronika Kempbela-Brauna.

"Šī man ir pirmā treniņnometne Amerikā. Man patīk, kādi šeit ir laika apstākļi, un vieglatlētikas komplekss ir ļoti labs," saka jaunā sportiste. "Lieliski ir trenēties kopā ar visām šīm superzvaigznēm. Es tā varu uzlabot arī savus rezultātus. Man ir tikai 20 gadu, un es kļūstu ar katru dienu spēcīgāka."

Mērķis, ko treneris šosezon ir noteicis sportistei, ir 6700 punkti, kas ļaus Latvijas vieglatlētei iekļūt nākamajā līmenī septiņcīņas disciplīnā pasaulē. Līdz šim augstāko rezultātu - 6414 punkti - Ikauniece sasniedza Londonas olimpiskajās spēlēs, kas ir arī jauns Latvijas rekords. Eiropas čempionātā, kurā mūsu sportiste izcīnīja bronzas godalgu, viņas rezultāts bija 6335 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!