Foto: F64

Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece piektdien Eiropas čempionāta telpās pieccīņas sacensībās pēc trim disciplīnām ierindojas piektajā vietā, bet Gunta Vaičule (iepriekš Gunta Latiševa-Čudare) 400 metru skrējienā uzstādīja jaunu Latvijas rekordu.

Ikauniece 60 metru barjeroto distanci veica 8,29 sekundēs, par 0,01 sekundi labojot savu personisko rekordu. Šis rezultāts latvietei deva 1064 punktus. Ātrākā šajā disciplīnā bija Solene Ndama no Francijas, un viņa finišu sasniedza pēc 8,09 sekundēm. Latvieti apsteidza arī britu sportiste Katarina Džonsone-Tompsone (8,27 sekundes).

Otrajā disciplīnā augstlēkšanā Ikauniece uzstādīja jaunu sezonas labāko rezultātu un pārlēca 1,84 metru augstumu, kas deva 1029 punktus. Viņa vienreiz pamēģināja arī 1,87 metru augstumu, taču to nepārlēca. Pēc tam latviete nolēma gatavoties lodes grūšanai.

Augstlēkšanā labāko rezultātu uzrādīja Džonsone-Tompsone, kura pārlēca 1,96 metrus. Par Ikaunieci labāku rezultātu sasniedza arī cita Lielbritānijas sportiste Njama Emersone, bet Ivona Dadiča no Austrijas un ukrainiete Alīna Šuha uzrādīja tādus pašus rezultātus kā latviete.

Lodes grūšanā Ikauniece uzstādīja rezultātu 13,31 metrs, kas viņai deva 748 punktus. Šajā disciplīnā viņa uzrādīja devīto labāko rezultātu, bet vistālāk lodi aizgrūda Anuka Vetere no Nīderlandes – 15,40 metri.

Pēc trim disciplīnām Ikauniece ierindojas piektajā vietā ar 2841 punktiem, bet līderei Džonsonei-Tompsonei ir 2989 punkti. No TOP 3 Ikauniece atpaliek 23 punktus.

400 metru skrējiena priekšsacīkstēs Jānis Leitis sasniedza rezultātu 47,34 sekundes, kas bija viņa sezonas labākais rezultāts. Lai arī savā skrējienā viņš finišēja tikai ceturtajā vietā, tomēr viņa rezultāts bija pietiekami labs, lai kvalificētos pusfinālam, kas notiks piektdienas vakara sesijā. Pusfinālā iekļuva katra skrējiena divi ātrākie, kā arī četru pārējo ātrāko rezultātu īpašnieki.

Priekšsacīkšu kopvērtējumā Leitis sasniedza devīto ātrāko rezultātu, bet ātrākais bija slovēnis Luka Janežičs (46,88 sekundes).

Arī cita Latvijas skrējēja Līga Velvera kvalificējās pusfinālam 800 metru skrējienā. Priekšsacīkstēs viņa uzvarēja savā skrējienā ar rezultātu 2:05,37 minūtes.

Priekšsacīkstēs Velvere uzrādīja 14. ātrāko rezultātu, kamēr ātrākā bija šveiciete Selina Buhela, kura finišu sasniedza 2:02,02 minūtēs.
Pusfināls 800 metru skrējienā notiks sestdien.

Savukārt 400 metru skrējiena priekšsacīkstēs jaunu Latvijas rekordu telpās uzstādīja Gunta Vaičule, kura savā skrējienā finišēja 52,66 sekundēs. Viņa laboja Intas Kļimovičas 1976. gadā uzrādīto rezultātu 52,80 sekundes.

Savā skrējienā Vaičule finišēja otrajā vietā, un kvalificējās pusfinālam, kas notiks piektdienas vakara sesijā.

3000 metru skrējienā vīriešiem startēja Uģis Jocis, kurš priekšsacīkstēs uzrādīja rezultātu 8:09,9 minūtes. Tas viņam neļāva kvalificēties finālam, un sacensības Jocis noslēdza 26. pozīcijā 34 sportistu konkurencē.

Vēl piektdien vakara sesijā Elvijs Misāns startēs trīssoļlēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!