Foto: AP/Scanpix

Latvijas septiņcīņas sportistei Laurai Ikauniecei-Admidiņai par izcīnīto bronzas medaļu Pasaules čempionātā vieglatlētikā varētu piešķirt naudas balvu līdz 10 245 eiro, pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Laura Zaharova.

Savukārt Ikaunieces-Admidiņas treneriem, sportistu apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam kopā var tikt piešķirta naudas balva līdz 50% apmērā no sportistam piešķiramās summas, tātad - līdz 5122 eiro.

Papildus minētajam, lai veicinātu sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstību, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Ikaunieces-Admidiņas pārstāvētajai sporta federācijai, kas šajā gadījumā ir Latvijas Vieglatlētikas savienība, var tikt piešķirti līdz 35 572 eiro.

Valdība par naudas balvas piešķiršanu sportistei, viņas treneriem un citam personālam, kā arī "Latvijas Vieglatlētikas savienībai" varētu lemt šī gada decembra pirmajā pusē.

Zaharova atzīmēja, ka IZM sveic Ikaunieci-Admidiņu ar iegūto bronzas godalgu septiņcīņā pasaules čempionātā vieglatlētikā. Ministrija ir gandarīta un lepojas par sportistes izcilajiem panākumiem, ne tikai izcīnot bronzas medaļu, bet arī sasniedzot jaunu Latvijas rekordu.

Kā norāda IZM valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Evija Papule, Ikaunieces-Admidiņas sasniegumi ir apliecinājums tam, ka ar smagu treniņu darbu un neatlaidību Latvijas sportisti spēj gūt augstus rezultātus pasaules mēroga sacensībās. "Līdz šim neviens Latvijas sportists septiņcīņā nav ieguvis medaļu pasaules čempionātā, turklāt Latvijai šī ir tikai trešā godalga pasaules čempionātos vieglatlētikā, tādēļ Lauras Ikaunieces-Admidiņas panākumi ir nozīmīgi ne tikai pašai sportistei, bet arī visai Latvijas vieglatlētikas saimei," uzsver Papule.

IZM arī pateicas sportistes treneriem un apkalpojošajam personālam par sniegto atbalstu sportistei ceļā uz uzvaru.

Jau ziņots, ka Ikauniece-Admidiņa svētdien izcīnīja bronzu Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā, pie viena labojot arī valsts rekordu.

Līdz šim vēl nevienai Latvijas sportistei septiņcīņā nebija izdevies izcīnīt bronzu pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!