2019. gada Latvijas labākajai vieglatlētei Laurai Ikauniecei kājas savainojums ietekmē gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm, viņa pastāstīja intervijā televīzijas kanāla LTV raidījumā "Sporta Studija".

Ikauniecei sāpes ceļgalā pamatīgi ietekmē viņas darbu treniņos, jo nav iespējams pilnvērtīgi skriet un lēkt. Likstas ar ceļgalu Ikauniecei sākās decembrī tieši pirms treniņnometnes.

"Esam piebremzējuši ar slodzi, es nedrīkstu ne skriet, ne lēkt, ne dot ceļgalam triecienu. Ir noteikts datums, kad taisām magnētisko rezonansi un tad gaidīsim rezultātus. Pēc tam ar dakteriem domāsim, ko darīt tālāk," "Sporta Studijā" stāstīja Ikauniece.

Viņa arī atklāja, ka lai neriskētu atjaunot traumu, maija beigās, visticamāk, nestartēs arī prestižajās daudzcīņas sacensībās Austrijas pilsētā Gecisā. Tomēr optimismu par startēšanu olimpiskajās spēlēs viņa nezaudē.

Vieglatlētes treneris joprojām ir Igaunijas speciālists Andrejs Nazarovs. Tāpēc jau trešo gadu sportiste dzīvo un trenējas Tallinā. Uz Latviju pārsvarā sanāk atbraukt vien kārtot kādas dokumentu formalitātes vai uz konsultācijām veselības jautājumos.

Ikauniece tika atzīta par Latvijas 2019. gada labāko vieglatlēti. Ikauniece marta sākumā Eiropas čempionātā telpās izcīnīja piekto vietu pieccīņā, turklāt laboja pašai piederošu Latvijas rekordu. Savukārt maijā viņa Gecisā izcīnīja otro vietu prestižajās daudzcīņas sacensības vieglatlētikā, izpildot 2020.gada olimpisko spēļu normatīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!