Foto: F64

Latvijas sporta manēžas nav mainījušās kopš padomju laikiem un to stāvoklis ir briesmīgs, intervijā laikrakstam "Diena" pastāstīja septiņcīņnieces Lauras Ikaunieces treneris Andis Austrups.

"Vienreiz šī tēma ir jāsāk cilāt – cik var klusēt! Ir pat bijis tā, ka meitenes sūdzas – mums pa kājām blusas lēkā," par skumjo situāciju stāstīja treneris. "Pēc pulksten 16 Daugavas manēžā trenēties jau ir bīstami. Skrejceliņš ir pārpildīts. Viena daļa sportistu izmanto svarus, citi atkal mēģina lēkt augstlēkšanas matračos, tāpēc visu laiku ir jābūt saspringumā, lai neiedzīvotos savainojumo."

Kā laikrakstam "Diena" stāstīja Austrups, tad Latvija varētu mācīties no Igaunijas, kur ir trīs modernas vieglatlētikas manēžas. Tur sportistiem esot viss nepieciešamais: "Vairākkārt esam izmantojuši Audentes manēžu, kuru par paraugu varētu ņemt arī Rīga. Līdzās ir sporta internāts, stadions, iekšpusē ierīkotas atlētikas zāles – patiešām prieks trenēties. Igaunijā sporta sistēma vairāk balstās uz privātajiem investoriem. Zinu, ka vecāki par savu bērnu treniņiem manēžās maksā ap 30 eiro mēnesī."

Arī Lietuva ir priekšā Latvijai jauno vieglatlētu sagatavošanas ziņā, jo viņiem ir ļoti labi attīstīts studentu sports, lai arī manēžu tīkls esot izbūvēts vēl padomju laikos, "Dienai" skaidroja treneris.

Jau vēstījām, ka Ikauniece gaidāmajai sezonai gatavojās ASV vieglatlētikas izlases bāzē Klērmontā, kur strādā tādas vieglatlētikas slavenības kā sprinteris Taisons Gejs un olimpiskā vicečempione, jamaikiete Veronika Kempbela-Brauna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!