Foto: Shutterstock
Latvijas garo distanču skrējēja Ilona Marhele svētdien Frankfurtē izpildīja Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu maratonā.

Marhele maratona distanci veica divās stundās 38 minūtēs un vienā sekundē, normatīvu, kas ir divas stundas un 42 minūtes, apsteidzot teju par četrām minūtēm.

Uzrādītais rezultāts Latvijas sportistei deva 15.pozīciju, bet par uzvarētāju tika kronēta Etiopijas skrējēja Gulume Tolesa Čala, finišu sasniedzot divās stundās 23 minūtēs un 12 sekundēs.

Tikmēr sacensībās kungiem Jānis Višķers distanci veica divās stundās 20 minūtēs un 22 sekundēs, no olimpisko spēļu normatīva, kas ir divas stundas un 17 minūtes, atpaliekot vairāk nekā trīs minūtes.

Višķers finišā ieņēma 40.pozīciju, bet uzvaru izcīnīja Sisajs Lemma Kasaje no Etiopijas, kura rezultāts bija divas stundas sešas minūtes un 26 sekundes.

Līdz šim vienīgais no Latvijas vieglatlētiem, kurš sasniedzis nākamā gada olimpisko spēļu normatīvu, bija Valērijs Žolnerovičs, kurš Rīgas maratonā distanci veica divās stundās 14 minūtēs un 39 sekundēs.

Savukārt pirms divām nedēļām viņš sacensībās Lielbritānijā maratonu noskrēja divās stundās 17 minūtēs un 49 sekundēs, tādejādi izcīnot otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!