Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Indonēzijas sprinteris Lalu Muhameds Zohri izcīnījis savai valstij pirmo zelta medaļu U20 pasaules čempionātā vieglatlētikā, triumfējot vienā no prestižākajām distancēm, 100 m sprintā.

32 gadus ilgajā U20 pasaules čempionāta vēsturē Indonēzijas sprinteru labākais sasniegums līdz šim bijusi astotā vieta pirmajā čempionātā 1986. gadā, ziņo Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

18 gadus vecais Zohri finālā Tamperē sasniedza jaunu valsts rekordu – 10,18 sekundes, un aiz sevis atstāja sacensību favorītus, ASV skrējējus Entoniju Švarcu un Ēriku Harisonu (abu rezultāts – 10,22 sek.).

Tamperē Zohri ieradās kā pašreizējais Āzijas U20 čempions; šo titulu viņš ieguva jūnijā, taču netika uzskatīts par vienu no pasaules meistarsacīkšu favorītiem. Āzijas čempionātā Zohri 100 m sprintu veica 10,27 sekundēs.

"Šovakar es svinēšu!" pēc finiša teica jaunais indonēziešu vieglatlēts. "Esmu ļoti laimīgs par savu personisko un valsts rekordu. Tagad gatavošos Āzijas spēlēm, kas notiks augustā. Esmu ļoti lepns par sevi – šī bija fantastiska pieredze un liels manas karjeras sasniegums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!